current views are: 7

16 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση14:25

Ανεβαίνει ο υδράργυρος αύριο – Ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο, Τετάρτη,  με κύριο χαρακτηριστικό τους βόρειους ανέμους, που τοπικά στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Δημοσίευση 14:25’

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο, Τετάρτη,  με κύριο χαρακτηριστικό τους βόρειους ανέμους, που τοπικά στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο, Τετάρτη,  με κύριο χαρακτηριστικό τους βόρειους ανέμους, που τοπικά στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα