Για τεράστια ταχύτητα με την οποία έπεσε πάνω τους το ταχύπλοο διαλύοντας την λάντζα στην οποία επέβαινε μίλησε διασωθείσα επιβάτιδα του μοιραίου σκάφους στην Αίγινα, στον ΣΚΑΪ, καταγγέλλοντας με τη σειρά της ότι δεν υπήρξε καμιά βοήθεια από το ταχύπλοο.

«Είδαμε ένα τεράστιο σκάφος 7 μέτρων μήκος να έρχεται κατά πάνω μας με τουλάχιστον 30 μίλια. Η ταχύτητα του ήταν τόσο μεγάλη που εμείς δεν είδαμε την πλώρη του, είδαμε απλά την καρίνα του» αφηγείται η επιβάτιδα της λάντζας.

«Καθόμουν στην πλώρη, μπροστά, για περίπου 40 δευτερόλεπτα είχα εικόνα του» λέει στη συνέχεια και σημειώνει ότι «η ταχύτητά του ήταν τεράστια και μας πλησίασε μέσα σε 40 δευτερόλεπτα. Αυτά τα δευτερόλεπτα το έβλεπα από μακριά, μας εμβόλισε με τέτοια δύναμη και αμφιβάλλω αν μας βλέπανε. Δεν πρέπει να είχαν εικόνα μπροστά τους».

Όσο για το αν ο άτυχος καπετάνιος της λάντζας στην οποία επέβαινε, ο οποίος όπως έγινε γνωστό πνίγηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανός, είχε αντιληφθεί ότι το σκάφος κατευθυνόταν πάνω τους απαντά: «Δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αν το είχε αντιληφθεί πιστεύω ότι δεν πρέπει να είχε εκτιμήσει ότι θα πέσει πάνω μας».

Περιγράφοντας δε τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη μοιραία σύγκρουση η επιβάτης αναφέρει: «Πρώτα απ’ όλα προσπαθούσαμε να βγούμε κάτω από το νερό, γιατί δεν είναι ότι ήμαστε απλά κάτω από το νερό, ήμασταν και καπακωμένοι από τα συντρίμμια της βάρκας. Και γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί εγκλωβίστηκαν κάτω από τη βάρκα, σάστισαν, έχασαν τον προσανατολισμό τους. Γι’ αυτό και υπήρχαν πιστεύω οι πνιγμοί. Γιατί κάποιοι δεν μπόρεσαν να βγουν εύκολα στην επιφάνεια.

Από εκεί και πέρα όσοι ήμασταν τυχεροί και βγήκαμε προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και βέβαια πιστεύαμε ότι θα βοηθήσει το σκάφος που μας εμβόλισε αλλά αντιθέτως δεν βοήθησε καθόλου. Δεν πέταξε ούτε ένα σωσίβιο ούτε κάποια λέμβο, σε περίπτωση που είχε πάνω ούτε έδειξε ενδιαφέρον κανένας τουλάχιστον από τα δύο άτομα που είδα εγώ επάνω.

Τέλος ως προ τα από πού ερχόταν το ταχύπλοο η ίδια εκτιμά ότι: «Δεν ερχόταν από τη Μονή, σαν να ερχόταν από την Αιγινήτισσα ήταν η πορεία του. Γι’ αυτό και μας εμβόλισε στα δεξιά»