Νέα hot spots με δυνατότητα υποδοχής έως και 1.000 μεταναστών και προσφύγων δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αποσυμφορήσει τα ελληνικά νησιά από τις αυξημένες προσφυγικές ροές των τελευταίων εβδομάδων, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

«Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα στα νησιά. Ο κόσμος νιώθει παγιδευμένος και αυξάνεται η σύγχυση. Έφτασαν ένα βήμα από το να κάνουν πράξη το όνειρό τους να φτάσουν στην Ευρώπη αλλά δεν τα κατάφεραν. Κινούμαστε σε μια κατεύθυνση αποσυμφόρησης επιταχύνοντας παράλληλα τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children ένα επιπλέον πρόβλημα αποτελεί η παρουσία 3.800 παιδιών στα νησιά. Η οργάνωση, μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξήσει τη χρηματοδότηση προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των μεταναστών στην Ελλάδα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων στα κέντρα φιλοξενίας, προκειμένου να αποφεύγονται οι εντάσεις.