Απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα κάτω υπό ποιες συνθήκες συνέβη το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους ανάμεσά τους και ένα 5χρονο κοριτσάκι στην Αίγινα αναμένεται να δώσει σήμερα ο 77χρονος οδηγός του ταχυπλόου που εμβόλισε τουριστικό σκάφος. 

Στον 77χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα ενώ χθες αποσύρθηκε από την υπεράσπισή του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. 

Εν τω μεταξύ χθες το Λιμενικό  έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα στοιχεία των τεσσάρων νεκρών της τραγωδίας, των επιβατών του ταχύπλοου -κανένας από τους οποίους δεν ήταν κάτω των 65 ετών- καθώς και των επιβαινόντων του τουριστικού πλοιαρίου, το οποίο εμβολίστηκε. 

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ διασωθείσα επιβάτιδα μίλησε για τεράστια ταχύτητα με την οποία έπεσε πάνω τους το ταχύπλοο διαλύοντας την λάντζα καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπήρξε καμιά βοήθεια από το ταχύπλοο.

«Είδαμε ένα τεράστιο σκάφος 7 μέτρων μήκος να έρχεται κατά πάνω μας με τουλάχιστον 30 μίλια. Η ταχύτητα του ήταν τόσο μεγάλη που εμείς δεν είδαμε την πλώρη του, είδαμε απλά την καρίνα του» αφηγείται η επιβάτιδα της λάντζας. Καθόμουν στην πλώρη, μπροστά,  για περίπου 40 δευτερόλεπτα είχα εικόνα του» λέει στη συνέχεια και σημειώνει ότι «η ταχύτητά του ήταν τεράστια και μας πλησίασε μέσα σε 40 δευτερόλεπτα. Αυτά τα δευτερόλεπτα το έβλεπα από μακριά, μας εμβόλισε με τέτοια δύναμη και  αμφιβάλλω αν μας βλέπανε. Δεν πρέπει να είχαν εικόνα μπροστά τους».