Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές το αίτημα ασύλου, που έχουν υποβάλλει οι οκτώ στρατιωτικοί, που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο, στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως, στο υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον το επίσημο αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, γεγονός που επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών, χθες.

Το αίτημα έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στην Ελλάδα μια μέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, απεστάλη από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου.

Στο αίτημα αναφέρεται ότι η Άγκυρα ζητεί την επιστροφή του στρατιωτικού προσωπικού που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο Sikorsky S70.

Το αίτημα αναφέρει, επίσης,  πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνται στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες για παραβίαση του συντάγματος δια της βίας, απόπειρα δολοφονίας του προέδρου και εγκλημάτων κατά των νομοθετικών οργάνων και της κυβέρνησης.