Με ένα εντυπωσιακό δρώμενο παρασκευής τούρτας κίτρου μισού τόνου ολοκληρώθηκε στο Γαράζο Μυλοποτάμου η 28η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού με την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr η τριήμερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με στόχο την προβολή του αιτήματος διάσωσης της καλλιέργειας και παραγωγής κίτρου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου με την λειτουργία των εκθεσιακών κέντρων όπου ντόπιοι εικαστικοί καλλιτέχνες και παραγωγοί τοπικών προϊόντων παρουσίασαν τα έργα τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το ίδιο βράδυ έγινε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της Θεατρικής Ομάδας Γαράζου που παρουσίασε το έργο της Κωνσταντίνας Γιαχάλη «Τι θα κάνουμε με τον Αντώνη» σε σκηνοθεσία Καλλιόπης Τσιμπισκάκη.

Η παράσταση παρουσιάστηκε και το βράδυ της 2ης ημέρας με την ίδια επιτυχία  ενώ νωρίτερα οι Σεφ και ομάδα μαθητών των ΙΙΕΚ GRANT παρουσίασαν γλυκές και αλμυρές συνταγές με κίτρο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τα εδέσματα που παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν στο κοινό.  Το ΙΙΕΚ GRANT προσέφερε επίσης δέκα υποτροφίες για σεμινάρια στις σχολές του στο Ρέθυμνο, οι οποίες κληρώθηκαν.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της γιορτής ξεκίνησε με ένα συναρπαστικό δρώμενο παρασκευής επί τόπου  μιας τούρτας κίτρου από τους ΣΕΦ του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής. Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Ινστιτούτου κ. Μιχάλη Παναγιωτάκη στήθηκε μια γιγαντιαία τριώροφη τούρτα κίτρου πάνω σε μια ξύλινη κατασκευή  συνολικού εμβαδού 30,34 τετραγωνικών μέτρων. Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι το συνολικό της βάρος ήταν 520 κιλά και ήταν η μεγαλύτερη τούρτα που έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Κρήτη αφού κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε γίνει σε εκδήλωση στο Νομό Ηρακλείου και ήταν 210 κιλά.  Χορηγοί των υλικών ήταν η LEADER Κρήτης του Γεωργίου Μαρή, οι Μύλοι Κρήτης και η εταιρεία «Αυγά Λαδάκης». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση Κρητικών και Ελληνικών χορών από τα συγκροτήματα του Συλλόγου «Τ’ Αόρι» με τους μαθητές του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδραδάκη να εντυπωσιάζουν.