Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός δυο τροχαίων, με μετωπικές συγκρούσεις, που συνέβησαν τις νυχτερινές ώρες στον κόμβο Σουφλίου Έβρου. Το πρώτο τροχαίο συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον βόρειο κόμβο του Σουφλίου. Από την σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων, τραυματίσθηκε θανάσιμα ο 72χρονος οδηγός, από τον Προβατώνα Εβρου και ο γιός του που ήταν συνοδηγός. Ελαφρά τραυματίσθηκαν και τέσσερα άτομα, τούρκοι υπήκοοι, που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα.

Τρείς ώρες αργότερα, στον ίδιο κόμβο και συγκεκριμένα στη νότια είσοδο, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 32χρονος στρατιωτικός συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε Ούγγρος υπήκοος.

Νεκρός ανασύρθηκε ο στρατιωτικός, που διέμενε στο Σουφλί και υπηρετούσε σε μονάδα του Έβρου.

Προανάκριση για τα αίτια των δυο θανατηφόρων, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τα δυο τραγικά περιστατικά, η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κατηγορεί σαν ηθικούς αυτουργούς τα δυο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), διότι επέτρεψαν στην Εγνατία Οδό, «να μην κατασκευάσει στο Σουφλί και την Ορεστιάδα ανισόπεδους κόμβους, βάζοντας έτσι καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων οδηγών».
TAGS