ΕΛΛΑΔΑ

Απάντηση κόλαφος στον Ψινάκη: Έκανε «ντου» με το προσωπικό του περίστροφο λένε εργαζόμενοι

Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2016, 16:06 / Ανανεώθηκε 19 Αυγούστου 2016, 17:06
Απάντηση κόλαφος στον Ψινάκη: Έκανε «ντου» με το προσωπικό του περίστροφο λένε εργαζόμενοι
Facebook Twitter Whatsapp

Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, προαναγγέλλουν από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην κατασκήνωση για παιδιά ΑμΕΑ του Αγ. Ανδρέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, που πρόσφατα έκανε γνωστό ότι έκανε «ντου» στην κατασκήνωση για παιδιά ΑμΕΑ του Αγ. Ανδρέα και όπως κατήγγειλε διαπίστωσε πλιάτσικο στα τρόφιμα από εργαζομένους, προαναγγέλλουν από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι.

Σε επιστολή τους προς την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία είχε γίνει και αποδέκτης των καταγγελιών του δημάρχου Μαραθώνα, οι εργαζόμενοι τον κατηγορούν από την πλευρά τους για λασπολογία και σκηνοθετημένο έργο, προκειμένου, όπως καταγγέλλουν να καλύψει τη δική του «ολιγωρία» και «τις λάθος επιλογές του στις κρίσιμες θέσεις Διοίκησης της Κατασκήνωσης «κατάφερε» να αποδιοργανώσει πλήρως την λειτουργία της».

Εκείνο όμως που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση από τα καταγγελλόμενα των υπογραφόντων την επιστολή είναι ότι ο Ηλ. Ψινάκης φέρεται να έκανε έφοδο όχι απλά συνοδεία των προσωπικών του αστυνομικών συνοδών αλλά «έχοντας μαζί του το προσωπικό του περίστροφο», εκτοξεύοντας απειλές και βρισιές.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Προς την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κα Θεανώ Φωτίου

Κοινοποίηση :

 

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνος

 

Γραφείο Δημάρχου Μαραθώνος

Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος

κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Ενημερωτική επιστολή

Των :

Διαμαντούλας Τσούκα του Λουκά.

Άννας Πολύζου του Νικολάου

Καλλιόπης Νικολάρου του Γεωργίου.

Ευτυχίας Καραγιώργου του Παναγιώτη

Παρασκευής Ζαλούμη του Σαράντου.

Σπυρίδωνος Ασημακόπουλου του Μιχαήλ.

Γεράσιμου Καράκωστα του Βασιλείου.

Μαρία Ντα Σίλβα

Απάντων εργαζομένων στην Ε΄ Παιδική Κατασκήνωση Αγ. Ανδρέα Νέας Μάκρης Αττικής

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση λάβαμε γνώση της επιστολής που σας απέστειλε ο Δήμαρχος Μαραθώνος, κ. Ηλίας Ψινάκης, καταγγέλλοντάς σας δήθεν έκνομες ενέργειες τις οποίες τάχα ανακάλυψε ο ίδιος με «ντου» που έκανε στην Ε΄ Παιδική Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα Νέας Μάκρης.

Εμείς όλοι εργαζόμενοι επί μακρά σειρά ετών στην Κατασκήνωση και μόνοι εμείς έχοντας πλήρη γνώση των όσων συνέβησαν φέτος σε αυτήν, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε διά της παρούσης για όσα πραγματικά συνέβησαν φέτος, προτού φυσικά αποτανθούμε στα αρμόδια δικαστήρια, όπου και θα κληθεί ο κ. Ψηνάκης να δώσει επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις για τις συκοφαντίες που και την «λασπολογία» του προς τα πρόσωπά μας. Εκεί όπου θα πρέπει να αποδείξει, μακριά από τα επικοινωνιακά του «παιχνίδια» ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι που έπαιρναν κρυφά τα τρόφιμα από την Κατασκήνωση για λογαριασμό τους και άλλα πολλά βέβαια για τα οποία με την παρούσα επιστολή μας δεν επιθυμούμε να σας κουράσουμε.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Ο καθένας από εμάς στην θέση εργασίας που κατείχε κατέβαλε από σειρά ετών κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Κατασκήνωση να λειτουργεί ομαλά και να εξυπηρετούνται με τα μικρότερα δυνατά προβλήματα τα φιλοξενούμενα σε αυτήν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κάθε καλοκαίρι. Φαίνεται όμως ότι οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν ικανές να αποτρέψουν τα όσα τελικά έγιναν τα οποία οδήγησαν φέτος το κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε πλήρη διάλυση και απαξίωση. Και δεν ήταν προφανώς ικανές, όχι γιατί άλλαξαν προσανατολισμό οι προθέσεις μας και οι προσπάθειές μας, αλλά διότι φέτος Πρόεδρος της Κατασκήνωσης ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Ψινάκης, ο οποίος από την αρχή της κατασκηνωτικής περιόδου με την αδιαφορία του και τις λάθος επιλογές του στις κρίσιμες θέσεις Διοίκησης της Κατασκήνωσης «κατάφερε» να αποδιοργανώσει πλήρως την λειτουργία της και να την οδηγήσει στα «βράχια» πριν καλά – καλά ξεκινήσει.

 

Εξηγούμαστε :

Από την αρχή της κατασκηνωτικής περιόδου και έχοντας εμπειρία ετών στην λειτουργία της, επισημάναμε τις λάθος επιλογές του κ. Ψινάκη και των συνεργατών του στις μεθόδους και τις πρακτικές που ήθελαν να εφαρμόσουν στην Κατασκήνωση. Άτομα που επιλέχθηκαν και στελέχωσαν καίρια πόστα της Κατασκήνωσης, χωρίς προηγούμενη εμπειρία και χωρίς γνώση των συνθηκών λειτουργίας αυτής, οδήγησαν ευθύς εξ΄ αρχής το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα σε σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που είχαν να κάνουν με την τροφοδοσία της Κατασκήνωσης, με την ροή του προγράμματος σίτισης, με τις εγκαταστάσεις αυτής και με την στελέχωσή της σε προσωπικό σε καίριες θέσεις. Προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας μίας μονάδας με ιδιαίτερη αποστολή υψηλής κοινωνικής σημασίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η έκδηλη δυσλειτουργία σε βασικές δραστηριότητες και λειτουργικές ανάγκες της Κατασκήνωσης που οδήγησαν τελικά στην καυστική επιστολή - ανακοίνωση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με την οποία προειδοποιούσε τον κ. Ψινάκη για αποχώρησή της από το φετινό κατασκηνωτικό Πρόγραμμα.

 

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Ήταν προφανώς τότε, που ο κ. Ψινάκης κατά την προσφιλή του τακτική να δημιουργεί «σκάνδαλα» για να καλύψει άλλα σκάνδαλα ( όπως άλλωστε ο ίδιος το έχει δηλώσει ότι το είχε λάβει ως «συμβουλή» από παλαιό πολιτικό) αποφάσισε να εφεύρει κάτι για να καλύψει την δική του ολιγωρία και να στρέψει αλλού την δημοσιότητα, μακριά από το πραγματικό πρόβλημα που ήταν φυσικά ο ίδιος και οι επιλογές του.

Τότε λοιπόν, προφασιζόμενος μυστηριώδεις απώλειες τροφίμων από την Κατασκήνωση σκηνοθέτησε το περίφημο δικό του «ντου» στην Κατασκήνωση, όπου συνοδεία των προσωπικών του αστυνομικών συνοδών και έχοντας μαζί του το προσωπικό του περίστροφο εισέβαλε στην Κατασκήνωση και άρχισε να απειλεί και να εξυβρίζει χυδαία εμάς τους εργαζόμενους χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει προφανώς την επιστολή που θα έστελνε εν συνεχεία σε εσάς με τα δήθεν πορίσματα της εφόδου του και την δήθεν κάθαρση που έκανε…. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Ψινάκης έκρινε ότι θα απομάκρυνε από τον ίδιο τα βέλη των ευθυνών για τα όσα συνέβαιναν και δεν συνέβαιναν ως τότε στην Κατασκήνωση, οι οποίες φυσικά και ήταν δικές του και μόνο. Η συνέχεια του έργου που σκηνοθέτησε ήταν φυσικά η επιστολή του προς εσάς, η δημοσιότητα του θέματος σε δικά του «μέσα» και η αναπαραγωγή αυτού από άλλα, ώστε ο κ. Ψινάκης όχι μόνον να κατόρθωνε να βγει «λάδι» για την όλη κατάσταση, αλλά επιπλέον να τον θαύμαζαν όλοι ως τον πρωταγωνιστή της … «κάθαρσης». Και, έτσι, από κει που όλοι θα τον «λιθοβολούσαν», μετά όλοι να τον «δόξαζαν».

Αυτό είναι το σενάριο του κ. Ψινάκη κυρία Υπουργέ.

Το λάθος του ήταν ότι σε αυτό επέλεξε εμάς τους εργαζόμενους ως «αποδιοπομπαίους τράγους» και «αμνούς προς σφαγή» στον βωμό της ‘υστεροφημίας’ του.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Είναι πολύ εύκολο να ρίχνει κανείς λάσπη σε ανυπεράσπιστους και αδύναμους ανθρώπους όπως είμαστε εμείς, οι οποίοι εργαστήκαμε με ζήλο στην Κατασκήνωση για πολλά χρόνια, χωρίς προβλήματα, για έναν χαμηλότατο μισθό επιβίωσης.

Η λάσπη όμως αυτή δεν «πιάνει» πάνω σε ανθρώπους καθαρούς, έντιμους και αξιοπρεπείς και επιστρέφει γρήγορα σε αυτούς που την ρίχνουν με την μορφή της τιμωρίας.

Ο κ. Ψινάκης σύντομα θα βρεθεί εμπρός στην ελληνική Δικαιοσύνη όπου και θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ξεκάθαρες για τα όσα ανέφερε σε εσάς.

Δική μας βέβαια αρμοδιότητα δεν είναι να τον ελέγξουμε για το πιστόλι που εμφάνισε ενώπιόν μας, ως άλλος καουμπόυ…. Δική μας όμως δουλειά είναι να αξιώσουμε την αποκατάσταση της προσβολής που μας έκανε όταν μας αποκάλεσε σε εσάς κλέφτες, προσβάλλοντας χυδαία και βάναυσα την προσωπικότητά μας, την τιμή και την υπόληψή μας, διασύροντάς μας στο πανελλήνιο.

Και τότε, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφανθεί περί του δικαίου μας και αποφασίσει τον κολασμό του κ. Ψινάκη για τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τις απειλές του προς εμάς, τότε, θα σας ενημερώσουμε και πάλι εσάς αλλά και τα αγαπημένα του «μέσα» για να αποδείξουμε όχι βέβαια την αθωότητά μας σε όσες κατηγορίες μας εκτόξευσε αδίκως, αλλά για να αποδείξουμε, εμείς οι απλοί εργαζόμενοι ότι το δίκαιο και την αλήθεια αξίζει κανείς να τα διεκδικεί με επιμονή και συνέπεια, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος και ευπρόσωπα.

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2016

Οι υπογράφοντες