Κοντά στον εντοπισμό και την σύλληψη μεγάλου κυκλώματος προσφύγων βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το λιμεναρχείο Χίου και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητά του και να οδηγηθούν στην εισαγγελία οι υπεύθυνοι.

Όπως επισημαίνει το astraparis.gr, οι αρχές είχαν πληροφόρηση για το κύκλωμα τις τελευταίες ημέρες και το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Αυγούστου 2016, μετά από αξιοποίησή τους, οι λιμενικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε νταλίκα, που είχε επιβιβασθεί στο πλοίο «Νήσος Σάμος» από το λιμάνι των Μεστών, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Αυτό που αντίκρισαν δικαίωσε την πληροφόρησή τους, καθώς στην νταλίκα βρέθηκαν στοιβαγμένοι 26 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ – σύμφωνα με ανεξακρίβωτες προς το παρόν πληροφορίες – έχει συλληφθεί για την διακίνηση ένα άτομο και αναζητείται ακόμη ένας.

Για την μεταφορά αυτή η ταρίφα κυμαινόταν από 200 έως 400 ευρώ το άτομο και το λιμεναρχείο Χίου πέραν της τρέχουσας περίπτωσης διερευνά σε βάθος την υπόθεση για να διακριβωθεί επί πόσο καιρό λειτουργεί το κύκλωμα και πόσοι άνθρωποι έχουν αναχωρήσει με αυτόν τον τρόπο από τη Χίο.