Βαρύτατο φέρεται να είναι το κατηγορητήριο για τον 77χρονο Θ. Λυκουρέζο, τον οδηγό του ταχύπλοου που προκάλεσε την τραγωδία στην Αίγινα, την στιγμή που παραμένει στο σπίτι μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα αποφασιστεί τελικά αν θα προφυλακιστεί ή θα εξακολουθεί να μένει υπό κατ' οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, ενώ του καταλογίζεται προσπάθεια επικίνδυνων ελιγμών.

Την ίδια στιγμή, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε από σήμερα την υπόθεση από την πλευρά της οικογένειας των θανόντων, αλλά και πολλών τραυματιών.

Όπως τόνισε ο ποινικολόγος στο κανάλι, αύριο Δευτέρα θα ζητήσει την δικογραφία, ενώ χαρακτήρισε ''αυτονόητο'' το γεγονός ότι είναι σκληρό το κατηγορητήριο. 

Μίλησε δε για ''πρωτοφανής απανθρωπιά των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος'', που έβλεπαν ανθρώπους στην θάλασσα και δεν έσπευσαν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια: 

Αναλαμβάνω την πολιτική αγωγή για τους 4 θανόντες. Είναι αυτονόητο το κατηγορητήριο, είναι όπως το δυστύχημα των Τεμπών. Είναι ένα σκληρό κατηγορητήριο. Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται να γίνει.

Αύριο το πρωί η κ. Κατιφέ, όσο και η οικογένεια του καπετάνιου κ. Τρίμη θα παραστούμε στον Πειραιά και θα ζητήσουμε να λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα δούμε τι θα κάνουμε.

Είναι πρωτοφανής αυτή η υπόθεση για μένα.  Δεν θυμάμαι ποτέ έλληνα πολίτη να έχει προκαλέσει τέτοιο ναυάγιο, να υπάρχουν άνθρωποι στην θάλασσα, αφήνει οικογένειες να ρημάξουν και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρύψει το σκάφος. 

Αυτοί που επέβαιναν στο σκάφος, δεν είχαν ίχνος ανθρωπιάς πάνω τους ; Να πέσουν στην θάλασσα για να βοηθήσουν ;

Ο καθένας μπορεί να είναι δράστης τέτοιου ατυχήματος. Όλοι οι άνθρωποι σε μεγάλα ατυχήματα προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα θύματά τους. Είναι άγραφος νόμος στη θάλασσα. 
Κρίνεται ο καθένας από αυτό που κάνει.

Κόρη 77χρονου: Είμαστε συντετριμμένοι

Την ίδια στιγμή, με δήλωσή της στον ALPHA, η κόρη του 77χρονου, η κοινωνική λειτουργός Ροζαλίζα Λυκουρέζου εξέφρασε την συντριβή της οικογένειας. 

Είμαστε συντετριμμένοι, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους που χάθηκαν και τις οικογένειές τους.

Δείτε το βίντεο: