ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή για να κηρυχθεί καταχρηστική η απεργία του ΟΑΣΘ κατέθεσε η διοίκηση

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2016, 13:21 / Ανανεώθηκε 22 Αυγούστου 2016, 13:01
Αγωγή για να κηρυχθεί καταχρηστική η απεργία του ΟΑΣΘ κατέθεσε η διοίκηση
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται η ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, με τα στελέχη του οργανισμού να καταθέτουν σήμερα αγωγή, προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζεται η ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, με τα στελέχη του οργανισμού να καταθέτουν σήμερα αγωγή, προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Την αγωγή κατέθεσε στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το διοικητικό συμβούλιο, όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρός του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

“Δεν πηγαίνουμε κόντρα στους εργαζομένους του Οργανισμού και επειδή ακριβώς αναγνωρίζουμε τα δίκια τους γι' αυτό και η αγωγή που καταθέσαμε αφορά στο να κηρυχθεί καταχρηστική, και όχι παράνομη, η επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν σήμερα”, ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε ότι ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προσθέτοντας πως :“Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή ”.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εμμένουν στη θέση τους για την επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας από σήμερα, ενώ από το πρωί βρίσκονται σε επαφές με τους νομικούς τους συμβούλους, προκειμένου και αυτοί να “απαντήσουν” με τη σειρά τους στην αγωγή που κατατέθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης. Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 απασχολούμενοι στον Οργανισμό διεκδικούν δεδουλευμένα 6,3 εκατ. ευρώ.