Επεισοδιακή ήταν η θαλάσσια εκδρομή που πραγματοποίησε μια οικογένεια Βρετανών στη θαλάσσια περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, αφού η βάρκα που νοίκιασαν και χρησιμοποίησαν για να φτάσουν εκεί, υπέστη ζημιά, γέμισε νερά και τελικά βυθίστηκε, ενώ οι ίδιοι οι επιβάτες είχαν προλάβει να επιβιβαστούν σε διερχόμενο τουριστικό σκάφος!

Όπως αναφέρει το ermisnews.gr, το συμβάν σημειώθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και πρόκειται για το τρίτο ανάλογο που συμβαίνει στην περιοχή, η οποία ειδικά αυτή την περίοδο, κατακλύζεται από τουρίστες. Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές του Καλοκαιριού, έχουν σημειωθεί άλλα δύο περιστατικά με λέμβους που βυθίστηκαν λίγο μετά την περισυλλογή των επιβατών τους από διερχόμενα σκάφη.

Στις 15 Αυγούστου και ενώ η οικογένεια των Βρετανών που περιελάμβανε δύο ενηλίκους και τρία ανήλικα παιδιά επέστρεφε από την εκδρομή στο Ναυάγιο, η βάρκα που είχαν νοικιάσει από επιχείρηση στον Αλυκανά γέμισε νερά, η μηχανή σταμάτησε να λειτουργεί και ευτυχώς οι επιβάτες περισυλλέχθηκαν από διερχόμενο τουριστικό σκάφος, πριν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την βάρκα τους και να πέσουν στο νερό.

Οι Βρετανοί αποβιβάστηκαν στην περιοχή Φάρος στο Σχοινάρι, καλά στην υγεία τους, ενώ η βάρκα τους ρυμουλκήθηκε από λέμβο στην ακτή του Αλυκανά.