Εξιχνιάστηκαν σήμερα από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Αγίου Μύρωνα, δύο υποθέσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής σε σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές του δήμου Γόρτυνας.

Για τη διάπραξη των κλοπών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου. Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη, εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 32χρονος πραγματοποιούσε τηλεφωνικές επικοινωνίες κυρίως με ηλικιωμένους, υποδυόμενος διάφορες επαγγελματικές ιδιότητες (δημόσιος, δημοτικός και αστυνομικός υπάλληλος), προσκαλώντας τους στις ανάλογες υπηρεσίες για τη διεκπεραίωση υποθέσεων τους, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την απουσία από τα σπίτια τους και στη συνέχεια προέβαινε στη διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2016 είχε πραγματοποιήσει πέντε τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηλικιωμένους και διέπραξε δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής στις οικίες των ηλικιωμένων, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και κυνηγετικό όπλο, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.