Φτερό στον άνεμο έγινε σήμερα το απόγευμα ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος στην πόλη των Τρικάλων που χτυπήθηκε από σφοδρό μπουρίνι και πολύ δυνατούς ανέμους.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr τα έντονα φαινόμενα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και ενδεικτικό της έντασης ήταν η πτώση υπεραιωνόβιου πλατάνου στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς και άλλων κλαδιών δέντρων που σκόρπισαν τον πανικό στους περαστικούς και σε δύο ανήλικους ποδηλάτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Το μπουρίνι, μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων και ζημίες σε τέντες καταστημάτων αλλά και αυτοκίνητα ενώ υπάρχει διακοπή ρεύματος και πτώση της πίεσης του νερού σε τμήματα της πόλης.

Η περιοχή της Λεπτοκαρυάς και της Περδικοράχης έχουν υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά με οικίες να έχουν πληγεί και καλλιέργειες μέχρι την Ράξα να έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της χαλαζόπτωσης.

Η ένταση του ανέμου που συνοδεύονταν με χαλαζόπτωση, ήταν πολύ ισχυρή και μέσα σε περίπου 45 λεπτά «ισοπέδωσε» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, καλλιέργειες σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πύλης.