Την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζου ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει «σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των προσφύγων αλλά και με τη δημόσια υγεία», με αφορμή έκθεση «κόλαφο», όπως τη χαρακτηρίζει, του ΚΕΕΛΠΝΟ, για «τις τραγικές συνθήκες υγιεινής στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων».

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για «εγκληματική αμέλεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη αυτό «αποτυπώνεται στην έκθεση-κόλαφο του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής στο ΑΠΘ, Αλέξη Μπένου, η οποία απεστάλη στα συναρμόδια υπουργεία στις 21 Ιουλίου 2016. Στην έκθεση περιγράφονται οι τραγικές συνθήκες υγιεινής στα κέντρα φιλοξενίας και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους πρόσφυγες. Μάλιστα καταλήγει ότι αυτά τα κέντρα πρέπει άμεσα να κλείσουν» , αναφέρει πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να δώσει εξηγήσεις για την άθλια υγειονομική κατάσταση των Κέντρων Φιλοξενίας - όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Α. Μπένου - καθώς και για τους σοβαρούς κινδύνους στους οποίους εξέθεσε, τόσο τους πρόσφυγες όσο και τη δημόσια υγεία».