current views are: 4

24 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση11:10

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την τραγωδία στην Αίγινα – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ένα νέο βίντεο, λίγα λεπτά μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Δημοσίευση 11:10’

Ένα νέο βίντεο, λίγα λεπτά μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ένα νέο βίντεο, λίγα λεπτά μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο νέο βίντεο από ερασιτεχνικές κάμερες, που αποκαλύπτει το «Έθνος», φαίνονται σωσίβια στη θάλασσα και σκάφη, που σπεύδουν, προκειμένου να περισυλλέξουν όσο περισσότερα άτομα μπορούν.

Επιπλέον, στο βίντεο φαίνεται το ταχύπλοο, το οποίο εμβόλισε τη λάντζα, την ώρα που ρυμουλκείται προς το λιμάνι.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία ενός εκ των επιβατών του τουριστικού σκάφους, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

«Καθόμουν εμπρός του σκάφους και άκουσα μια κυρία που καθόταν δίπλα μου ότι “ένα σκάφος έρχεται καταπάνω μας”. Γύρισα το κεφάλι μου και όντως το είδα με μεγάλη ταχύτητα {…} Μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευα ότι θα αλλάξει πορεία το Duende δεν πρόλαβα να σκεφτώ κάτι άλλο. Τελικά το ταχύπλοο εμβόλισε το σκάφος που επέβαινα και εγώ και οι φίλοι μου βρεθήκαμε κατευθείαν στο βυθό μέσα σε συντρίμμια. Όταν βγήκα στην επιφάνεια αντίκρισα τους φίλους μου. Προσπαθήσαμε να σωθούμε επικρατούσε το απόλυτο χάος. Άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, άκουγα κραυγές τρόμου και αγωνίας, έβλεπα νεκρούς να επιπλέουν. Δεν υπήρχαν σωσίβια στη θάλασσα, κολυμπούσαμε περιμένοντας βοήθεια».

Παράλληλα, όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης του σκάφους «Ουρανός» που έφτασε πρώτο στο σημείο:

Ένας από τους ανθρώπους που ανεβάσαμε στο σκάφος δεν είχε τις αισθήσεις του και προσπαθήσαμε να τον επαναφέρουμε με μαλάξεις ενώ έβγαζε αφρούς από το στόμα. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα άτομα ανέβηκαν στο σκάφος μου αλλά νομίζω ότι περισυλλέξαμε περί στα 5 άτομα. […] επέστρεψα στο λιμάνι της Πέρδικας και περίμενα ασθενοφόρο κυρίως για τον άνθρωπο που δεν είχε τις αισθήσεις του. Ένας γιατρός του Κέντρου Υγείας διαπίστωσε ότι ο ανωτέρω είχε πεθάνει.

Συγκλονιστικές οι εικόνες που περιγράφει ο καπετάνιος του σκάφους «Άγιος Νικόλαος ΙΙ»:

Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες καθώς υπήρχαν συντρίμμια και κόσμος στην θάλασσα διάσπαρτος. Το kοριτσάκι που πέθανε και τον καπετάνιο του «Αντωνία» τους είδα να επιπλέουν ακίνητοι στην θάλασσα σε θέση μπρούμυτα. Το κοριτσάκι το έχασα από το οπτικό μου πεδίο αλλά έμαθα εκ των υστέρων ότι περισυλλέχθηκε από kάποιο από τα υπόλοιπα σκάφη.

 


σχετικα αρθρα