Το ό,τι χορηγούσε πιστοποιητικά για ανανέωση άδειας οδήγησης και χειρισμού σκαφών ακόμα και εξ αποστάσεως παραδέχθηκε στον Alpha ο γιατρός που είχε δώσει το πιστοποιητικό στον 77χρονο χειριστή του ταχυπλόου που εμβόλισε τη λάντζα στην Αίγινα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

«Δεν τον θυμάμαι» λέει στη δημοσιογράφο αναγνωρίζοντας πάντως την υπογραφή και τη σφραγίδα του.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ», λέει για τον 77χρονο ενώ σε ερώτηση για το αν  αν υπάρχει περίπτωση να μην τον έχει εξετάσει από τη μια απαντά «Όχι» και λίγο μετά  «τώρα τι να σας πω».

«Εγώ δεν τα είδα πάντως», λέει για τα προβλήματα υγείας του Θρασύβουλου Λυκουρέζου και προσθέτει: «Τότε που τον είδα τα προβλήματά του μπορεί να ήταν σε ήπια μορφή». «Μπορεί να τα λέει για να τα λέει», σχολίασε μάλιστα σε παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι και ο ίδιος μιλά για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στον Alpha ζητάει βιβλιάριο υγείας για να δει αν ο υποψήφιος οδηγός έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ κάποιες φορές απλώς εμπιστεύεται τη σχολή οδηγών που τον παραπέμπει.

Η δημοσιογράφος κάλεσε τον γιατρό για να του ζητήσει πιστοποιητικά για ανανέωση διπλώματος δήθεν πελατών της.

«Έχω τέσσερις αιτήσεις για ανανέωση διπλώματος. Μπορώ να σας τις φέρω;» του είπε από το τηλέφωνο και εκείνος της απάντησε καταφατικά. Ακόμη και όταν εκείνη του είπε πως βρίσκονται εκτός Αθηνών και ότι οι δύο είναι άνω των 75 ετών ο γιατρός απάντησε: «Δεν πειράζει, να τα φέρετε εσείς και θα τα φτιάξουμε».

Συναντώντας τον από κοντά και ζητώντας εξηγήσεις ο γιατρός, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ακούστηκαν στο δελτίο ειδήσεων, απαντά ότι «σε ένα ηλικιωμένο άτομο που δεν μπορεί να περπατήσει,  είναι ανάπηρος, έχει καρδιολογικά προβλήματα και δεν μπορεί να έρθει…»

Εξάλλου, σχολιάζει, «μπορεί ένας 75χρονος να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί και να μην είναι».

«Ούτως ή άλλως αυτοί που είναι για το δίπλωμα τους στέλνουν σε ΩΡΛ, για τα μάτια τους και σε καρδιολόγο», προσθέτει.

Και αν ο ΩΡΛ και οι άλλες ειδικότητες λειτουργούν όπως εσείς, τον ρωτάει η δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση: «Δεν λειτουργούν». απαντά.

«Δηλαδή εσείς επαφίεστε στο πως λειτουργούν οι άλλοι», συνεχίζει η δημοσιογράφος για να απαντήσει εκείνος: «Όχι, ναι».

«Αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν τα διπλώματα τους ξέρουν, τους έχουν δει, οπότε ξέρουν αν κάποιος είναι ικανός. Στηριζόμαστε καμιά φορά και εκεί», λέει ακόμη.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης με τον εν λόγω γιατρό αλλά και στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης του 77χρονου Θ. Λυκουρέζου.