Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο χρυσός ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας.

Η υποδοχή που επεφύλαξαν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι θαυμαστές του «αστεριού» των κρίκων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν πολύ θερμή, ενώ στη συνέχεια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής θα δώσουν το παρών στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους βραβεύσει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Με την ελληνική σημαία στους ώμους, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε μεταξύ άλλων:

Είναι αυτό που ονειρευόμασταν! Ενα μέρος του μεταλλίου ανήκει στους Ελληνες που με συγκινούν! Βλέπω τον αγώνα συνέχεια. Τα πράγματα πήγαν όπως τα σχεδιάσαμε με τον προπονητή μου.  Εχουμε περάσει δύσκολα. Για να φτάσουμε εδώ πρώτα αποτύχαμε. Αν δεν αποτύχεις. Είναι πολύ περίεργη στιγμή, αυτή της προσγείωσης.

«Είμαι υπερήφανος που σηκώθηκε όλο το στάδιο για να ακούσει τον Υμνο μας», τόνισε και πρόσθεσε:

Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο φαίνεται ο χαρακτήρας του αθλητή, που μπορεί να γίνει πρότυπο για τα παιδιά.  Ονειρό μου να γίνει η γυμναστική σαν το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν το φτάσαμε, αλλά το πλησιάσαμε.

«Η καριέρα μου τώρα αρχίζει. Εχω σοκαριστεί με την υποδοχή! Δεδομένης της κατάστασης η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Με λίγο περισσότερη σημασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα κάνουμε θαύματα», είπε ακόμη. 

Αναφερόμενος στην Κατερίνα Στεφανίδη, ο χρυσός ολυμπιονίκης είπε:

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μια τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα.