current views are: 8

25 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση10:25

Στον Κορυδαλλό ως «ύποπτος φυγής» ο 77χρονος οδηγός του ταχύπλοου

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος με βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη του ηλικιωμένου.

Δημοσίευση 10:25’

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος με βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη του ηλικιωμένου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, τον οδηγό του ταχύπλοου στην Αίγινα, με βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη του ηλικιωμένου.

Μετά από περίπου μια εβδομάδα, όπου ο Λυκουρέζος ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στο Κολωνάκι, τελικά με βούλευμα του Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε να προφυλακιστεί μέχρι την δίκη του. 

Ο Λυκουρέζος αρχική προσήχθη στην Γενική Ασφάλεια και στην συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τον 77χρονο, αυτός είναι ο χειριστής του ταχύπλοου το οποίο έσπειρε τον θάνατο στις 16/08/2016 στην Αίγινα, όταν το σκάφος του εμβόλισε λάντζα που μετέφερε λουόμενους στο νησάκι Μονή που βρίσκεται απέναντι από την Αίγινα.

Την ίδια στιγμή, η υπόθεση εξακολουθεί να εγείρει ερωτηματικά, με 33 βουλευτές της ΝΔ να έχουν απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα στη Βουλή. 

Εμφανίστηκε και η 65χρονη συνεπιβάτις να καταθέσει

Την ίδια στιγμή, εννέα ημέρες μετά το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι, φαίνεται ότι εμφανίστηκε η τέταρτη επιβάτις του σκάφους με χειριστή τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο. 

Πρόκειται για την 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, η οποία ακόμα δεν έχει καταθέσει για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους η 65χρονη αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη, ή την Παρασκευή. 

Η Καρακάση υποστηρίζει ότι δεν προσήλθε για κατάθεση γιατί βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον εμβολισμό της λάντζας από το ταχύπλοο. 

Σφοδρή αντίδραση για αυτή την κίνηση διατύπωσε ο Αλέξης Κούγιας:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής αγωγής:

Πληροφορηθήκαμε από διάφορα sites και δημοσιεύματα ότι πρόκειται να εμφανιστεί και να καταθέσει στο Λιμεναρχείο Αίγινας η κατά τους δικούς της ισχυρισμούς και κατά τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου τέταρτη επιβαίνουσα στο σκάφος που προκάλεσε την θαλάσσια τραγωδία μεταξύ της νήσου Μονής και της νήσου Αίγινας στις 16.08.2016. 
Η πολιτική αγωγή εκφράζει την απορία της για ποιο λόγο, εφόσον η υπόθεση δεν διερευνάται πλέον από το λιμενικό σώμα, αφού η προανάκριση ολοκληρώθηκε και ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται μετά την άσκηση της ποινική διώξεως στην Ε’ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιώς, κα Βασιλική Αργύρη, στο διαδικαστικό στάδιο της ανακρίσεως, το Λιμεναρχείο Αίγινας συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ή εν δυνάμει κατηγορουμένων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όσον αφορά στις εμφανιζόμενες σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταθέσεις ή αυθόρμητες δηλώσεις κατοίκων Αίγινας και ειδικά του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Δημοτικού Συμβούλου Αίγινας κ. Νεκτάριου Λεούση, καθώς και του προσώπου που ρυμούλκησε το σκάφος που προκάλεσε τον όλεθρο κ. Αντώνη Μαλτέζου, αλλά και ενός πολυπράγμονος γνωστού στην κοινωνία της Αίγινας κ. Ιωάννη Πολυανίδη, η πολιτική αγωγή αμφισβητεί την αξιοπιστία όλων αυτών των προσώπων και τις επόμενες ημέρες, μετά την παραλαβή της δικογραφίας, σε δημόσια συνέντευξη τύπου παρουσία όλων των θυμάτων θα αναδειχθούν όλα όσα θα τεθούν υπόψη της Δικαιοσύνης, στην οποία η πολιτική αγωγή έχει αμέριστη εμπιστοσύνη.


σχετικα αρθρα