current views are: 8

26 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση06:34

Άστατος ο καιρός σήμερα

Άστατος αναμένεται για σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα .

Δημοσίευση 06:34’

Άστατος αναμένεται για σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα .

Άστατος αναμένεται για σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα . Κύρια χαρακτηριστικά του, οι βροχές και οι καταιγίδες –με γρήγορη όμως βελτίωση- στην ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με εξαίρεση τα βορειοδυτικά, όπου το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παγετός αναμένεται κατά τόπους το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτικότερα, στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη, με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία, όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, βροχές κυρίως αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως το πρωί στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με γρήγορη, ωστόσο, βελτίωση. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


σχετικα αρθρα