current views are: 6

26 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση04:39

Στις φλόγες ξανά η Χίος – Εκκενώθηκε οικισμός – Τρεις γυναίκες στο ΚΑΤ με εγκαύματα

Έξι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος.

Δημοσίευση 04:39’

Έξι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τη νύχτα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, οι κάτοικοι της Χίου, καθώς μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. 

Από την πυρκαγιά έπαθαν εγκαύματα και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο μέχρι στιγμής έξι άνθρωποι. Μεταξύ αυτών μια 67χρονη γυναίκα που έχει υποστεί εγκαύματα στο 70% του σώματός της και όπως μεταδίδει το politischios.gr αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα  με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.Μαζί με την 67χρονη στο ΚΑΤ αναμένεται να διακομιστούν άλλες δύο γυναίκες που έχουν υποστεί εγκαύματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό στη Σιδηρούντα έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα.

Το πρόβλημα εστιάζεται ανάμεσα στις περιοχές Σιδηρούντα- Μετόχι καθώς οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με ένταση 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα ενώ από αέρος συνδράμουν  δύο ελικόπτερα τύπου Kamov κι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Chinook. Τα Canadair επιχείρησαν προσθαλάσωση χωρίς όμως επιτυχία, αναφέρει το politischios.

“Έχουμε δύο σοβαρά μέτωπα αυτή την ώρα στην περιοχή μεταξύ Βολισσού και Κατάβασης, όπου επιχειρούν εναέρια μέσα”, πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που υπάρχει για τα πεζοπόρα τμήματα από τα ρεύματα που προκαλούνται από τις φωτιές, πέρα από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Όπως σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης η διεύθυνση του ανέμου είναι βορειοανατολική, ωθώντας έτσι την πυρκαγιά σε νέες άκαυτες εκτάσεις. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή Αψιλές για να την περιορίσουν ώστε να μην απειληθεί το πευκοδάσος.

 

 

Κινδύνεψαν σπίτια στο Μενίδι Αττικής  

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 03:00 τα ξημερώματα στο Μενίδι ΑττικήςΗ φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε ύφεση ενώ για αρκετές ώρες έκαιγε ανάμεσα σε σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 58 πυροσβέστες 29 οχήματα ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα που οδηγεί στην οδό Πάρνηθος και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την πλαγιά καίγοντας θάμνους και πουρνάρια. 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τώρα 63 πυροσβέστες με 21 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων.

 


σχετικα αρθρα