Σχεδόν 37.000 παιδιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για το σχολικό έτος που ξεκινά σε λίγες ημέρες καθώς και φέτος δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για να καλύψει όλες τις αιτήσεις.

Έτσι, παρότι η χρηματοδότηση του προγράμματος αυξήθηκε φέτος κατά 17 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι, και πάλι πολλά παιδιά θα μείνουν εκτός αφού αντίστοιχα υπήρξε πολύ μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων.

Συγκεκριμένα από τα 121.569 παιδιά, που οι γονείς τους υπέβαλλαν αιτήσεις, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 84.800 παιδιά ενώ η χρηματοδότηση αυξήθηκε στα 193.025.945 ευρώ από τα 176 εκ. που ήταν πέρυσι, όπως αναφέρει  η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της.

Η ΚΕΔΕ ζητά η σχετική χρηματοδότηση να φθάσει τα 250 εκατ. ευρώ ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων.

«Δυστυχώς και φέτος, η έλλειψη των απαιτούμενων πόρων οδήγησε ουσιαστικά εκτός δομών αρκετές χιλιάδες παιδιά που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, γεγονός το οποίο οφείλεται στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί τις ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, που έκαναν λόγο για έγκριση  πλήρους χρηματοδότησης του προγράμματος.

Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά στην πράξη ότι τα μεγάλα λόγια πως θα απορροφηθούν στις δομές όλα τα παιδιά, ήταν κενό γράμμα», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.