current views are: 7

26 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση11:32

Αφαιρούν την άδεια χειρισμού ταχυπλόου από τον 77χρονο

Εντολή για άμεση ανάκληση της άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους από τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο έδωσε σήμερα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στη Λιμενική Αρχή Αίγινας.

Δημοσίευση 11:32’

Εντολή για άμεση ανάκληση της άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους από τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο έδωσε σήμερα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στη Λιμενική Αρχή Αίγινας.

Εντολή για άμεση ανάκληση της άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους από τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο, που με το σκάφος του εμβόλισε λάντζα στην Αίγινα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι έδωσε σήμερα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στη Λιμενική Αρχή Αίγινας.

Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση από την Περιφέρεια Αττικής, που παράλληλα κατήγγειλε τη σύμβαση με τον γιατρό ο οποίος του είχε χορηγήσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Χθες ο 77χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου  Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» που παρουσιάζει σήμερα στοιχεία του βουλεύματος «οι ισχυρισμοί του ότι ο ίδιος έκανε σήματα σε παραπλέοντα σκάφη, φώναζε, πατούσε το κλάξον και κουνούσε ένα κοντάρι στο χέρι του κάνοντας σινιάλο ουδόλως επιβεβαιώνονται από τις μαρτυρικές καταθέσεις».

Σε μία από αυτές τις καταθέσεις, διασωθείς του ναυαγίου δηλώνει: «Άκουγα έναν από τους ναυαγούς να φωνάζει προς το σκάφος: “Πέτα ένα σωσίβιο, ρε!” Αυτός μας αγνόησε πλήρως».

Ακόμη, σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο 77χρονος χειριστής του ταχυπλόου «Ντουέντε» όφειλε, «κατά τον νόμο και κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας και λογικής», να ενημερώσει τις λιμενικές αρχές. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος κάλεσε αρχικά τον φίλο του και συντηρητή του ταχυπλόου Π.Ι.


σχετικα αρθρα