Υπό έλεγχο και σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στο νησί της Χίου που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα να καούν στρέμματα δάσους, οικισμός αλλά και τον τραυματισμό μιας 64χρονης που νοσηλεύεται με εγκαύματα στο ΚΑΤ. 

Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μαζί με τους πυροσβέστες τη φωτιά μάχονται 33 εθελοντές με 10 δημοτικά οχήματα, οκτώ ιδιωτικά βυτιοφόρα και τρία σκαπτικά μηχανήματα.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό της Κατάβασης, με τους θυελλώδεις ανέμους να στέκονται αρωγοί στην εξάπλωσή της προς δύο μέτωπα: Το ένα ήταν προς το Μάναγρο και το άλλο προς τη Σιδηρούντα.

Το δεύτερο μέτωπο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις φλόγες να φτάνει μέχρι τον οικισμό, ο οποίος και εκκενώθηκε.

H φωτιά προκάλεσε τον τραυματισμό 6 ατόμων, εκ των οποίων μία 64χρονη γυναίκα υπέστη 70% εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, με τους ιατρούς να κρίνουν την κατάστασή της σοβαρή και να βρίσκεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα μεταφέρθηκε και η κόρη της 64χρονης που έχει υποστεί εγκαύματα 10-15% στο πρόσωπό της ,καθώς και μία 49χρονη που φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 20% με 30%.

Ακόμη, τρία άτομα υπέστησαν μικροτραυματισμούς και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.