Την αποστολή μέσα στις επόμενες εβδομάδες 200 αξιωματούχων της Europol στην Ελλάδα επανέλαβε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ρομπ Γουέινραϊτ.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στον βρετανικό τύπο ο κ. Γουέινραϊτ, η νέα δύναμη θα αναπτυχθεί δίπλα στους έλληνες συνοριοφύλακες και θα χρησιμοποιήσει τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τις βρετανικές αρχές ασφαλείας και εφαρμόστηκαν στα αεροδρόμια της χώρας για τον εντοπισμό τρομοκρατών. 

Από κοινού με τις ελληνικές αρχές, οι αξιωματούχοι με εξειδίκευση στσην ισλαμική τρομοκρατία, θα ερευνήσουν τα κέντρα φιλοξενίας της Ελλάδας, για να διαπιστώσουν αν σε αυτά έχουν μπει και άτομα ύποπτα για εμπλοκή με το ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από ελληνικής πλευράς, στην ομάδα θα μετάσχουν άνδρες από την Αντιτρομοκρατική και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σε άλλο σημείο, ο επικεφαλής της Europol προέβλεψε και άλλες «εντυπωσιακές» επιθέσεις από τους τζιχαντιστές, όπως αυτές που σημειώθηκαν τους τελευταίους δέκα μήνες στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγονται περισσότερες από 50 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.