Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το δυστύχημα στην Αίγινα, στον απόηχο της μαρτυρίας ενός νεαρού, ο οποίος ανέφερε πως στο ταχύπλοο δεν επέβαιναν ηλικιωμένοι αλλά ένα νεαρό ζευγάρι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, τα αποτυπώματα του 77χρονου ο οποίος φερόταν μέχρι πρότινος να ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου που σκόρπισε το θάνατο στο νησί, βρέθηκαν στο σκάφος, όχι όμως και στο τιμόνι του.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η οικογένεια Κατιφέ που έχασε στο τραγικό δυστύχημα, τόσο τον 44χρονο πατέρα όσο και την 5χρονη μικρή, ζητά να γίνει αναπάρασταση, με τη συμμετοχή όλων όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο.

Χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος της οικογένειας Κατιφέ, δηλώνει στον Alpha:

Θα πρέπει να πάνε τα πρόσωπα αυτά, ακριβώς στον τόπο που ξεκίνησε το ταξίδι. Να ανέβουν αναπαριστώντας το ταξίδι, να ανέβουν οι ίδιοι επί του σκάφους, να δούμε πως ανέβηκαν. Να κάνουν το ταξίδι, έστω και με τη συγκεκριμένη ταχύτητα που ισχυρίζεται ο ίδιος τα 21 μίλια. Και μετά να αποβιβαστούν στα φουσκωτά, όπως αποβιβάστηκαν και να βγουν στην ξηρά.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, μία νέα μαρτυρία ενός εκ των τραυματιών προκάλεσε νέα ερωτήματα γύρω από την τραγωδία. Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, ο Γιώργος Λαμπρακόπουλος, που βρισκόταν στη μοιραία λάντζα με τον 16χρονο αδελφό του και τον φίλο του περιγράφει:

Ημασταν στο νερό είκοσι λεπτά, έβλεπα δίπλα μου το κοριτσάκι να είναι μπρούμυτα στο νερό έχοντας χάσει τη ζωή του. Αυτοί που ήταν τελικά στο ταχύπλοο, αν είχαν πετάξει έστω μια πετσέτα, ένα δείγμα – βοήθειας, μπορεί να μην είχαμε τέσσερις νεκρούς.

Όπως λέει ο ίδιος, στην κατάθεσή του δήλωσε ότι πάνω στο ταχύπλοο ήταν και άλλα δύο άτομα, που δεν του φάνηκαν ηλικιωμένα. Τα συγκεκριμένα στοιχεία περιπλέκουν τα πράγματα και οι αρμόδιοι εξετάζουν εκτενώς τη συγκεκριμένη μαρτυρία.