Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για τις συνθήκες στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων ζητεί με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, που επικαλείται τη σχετική έκθεση, οι συνθήκες που επικρατούν στο υπό κατάληψη κτίριο αποτελούν «υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας».

Νωρίτερα, το θέμα απασχόλησε, εκτός ημερησίας διάταξης, τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου και αποφασίστηκε να διεξαχθεί ευρεία συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε κτίρια που έχουν καταληφθεί και φιλοξενούνται σ΄ αυτά πρόσφυγες και μετανάστες, σε επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Το ακίνητο τελεί υπό κατάληψη από αλληλέγγυους ενώ έχουν μεταφερθεί εκεί πρόσφυγες και μετανάστες και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν, ακόμη και σε εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, όπως τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. 

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, ο οποίος κατήγγειλε ότι «αλλοδαποί αλληλέγγυοι» έχουν τον έλεγχο του χώρου και οι συνθήκες που επικρατούν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.