ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μαρτυρία - «φωτιά» για την Αίγινα: «Στο ταχύπλοο επέβαινε μια νεαρή γυναίκα»

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2016, 09:24 / Ανανεώθηκε 29 Αυγούστου 2016, 09:32
Νέα μαρτυρία - «φωτιά» για την Αίγινα: «Στο ταχύπλοο επέβαινε μια νεαρή γυναίκα»
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα τροπή στη ναυτική τραγωδία της Αίγινας δίνει η κατάθεση μιας γυναίκας που επέβαινε στη μοιραία λάντζα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα τροπή στη ναυτική τραγωδία της Αίγινας δίνει η κατάθεση μιας γυναίκας που επέβαινε στη μοιραία λάντζα.

Με την έρευνα να εστιάζεται στο ποιος βρισκόταν στο τιμόνι του ταχυπλόου, καθώς σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε το "Πρώτο Θέμα" δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του φερόμενου ως δράστη στο τιμόνι του, μια νέα μαρτυρία έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», η επιβάτης της λάντζας Α.Α., στην κατάθεσή της που συμπεριλαβάνεται στην δικογραφία της υπόθεσης, αποκάλυψε:

Κάθισα μαζί με την οικογένειά μου και την οικογένεια Κατιφέ, με την οποία διατηρούμε φιλικές σχέσεις σε καθίσματα που είχε στην πρύμνη του σκάφους. Τρία λεπτά περίπου της ώρας μετά τον απόπλου και ενώ το σκάφος μας πήγαινε με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα άκουσα τον κυβερνήτη να φωνάζει: «που πάει αυτός;» και άρχισε να σφυρίζει με την κόρνα του σκάφους. Ταυτόχρονα άκουσα τον σύζυγό μου να φωνάζει: «που πάει αυτός ο μ...ς;
Η μάρτυρας περιγράφει τα εφιαλτικά λεπτά που πέρασαν μέσα στην θάλασσα έως ότου διαπιστώσει ότι η οικογένειά της είναι καλά και αναφέρει την ύπαρξη της μυστηριώδους γυναίκας.

«... Μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο αντιλήφθηκα τον εαυτό μου να βρίσκεται στην θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια. Βγαίνοντας στην επιφάνεια, σχεδόν ταυτόχρονα με το γιο μου και αφού πιαστήκαμε από επιπλέοντα συντρίμμια του σκάφους μας, το οποίο είχε βυθιστεί, στην συνέχεια γύρισα το βλέμμα μου τριγύρω να δω τι είχε γίνει και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους το οποίο βρισκόταν ακίνητο σε απόσταση περίπου 30 μέτρων. Πάνω, επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών και μια κοπέλα καθόταν δίπλα του ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτοί τουλάχιστον ήταν ορατοί από το σημείο που ήμουν. Φωνάζαμε στον άνδρα να μας πετάξει σωσίβια τόσο εγώ όσο και ο γιος μου αλλά αυτός δεν ανταποκρινόταν».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η Α.Α. αναφέρει ότι τόσο πριν όσο και μετά την σύγκρουση ο κατηγορούμενος χειριστής του ταχύπλοου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τους ναυαγούς.

Αναφερόμενη στο μικρό κορίτσι που χάθηκε στο ναυάγιο, αναφέρει ότι «ψυχολογικά είμαι ράκος, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Τα παιδιά μου δεν τρώνε και δεν κοιμούνται. Η κόρη μου ζητάει συνέχεια την φίλη της την Σεβαστή».