Σε Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Hellenic Coast Guard) θα μετονομαστεί σύντομα το κτίριο του πρώην υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, στην ακτή Βασιλειάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της ονομασίας του κτιρίου συζητήθηκε πρόσφατα μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνου Σούλη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, την επαναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας στο κτίριο του υπουργείου, καθώς, όπως είναι γνωστό, ένα μέρος των εγκαταστάσεων του παρέχεται στη «Φρόντεξ» (Frontex), ενώ στο κτίριο αυτό στεγάζεται και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνάς και Διάσωσης, ο γνωστός σε όλους Θάλαμος Επιχειρήσεων του πρώην ΥΕΝ.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με στόχο το Σώμα να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που έχει στο θαλάσσιο χώρο, με βάση τη συνθήκη του Σένγκεν.

Ειδικότερα, ενισχύονται οι αστυνομικοί έλεγχοι όσον αφορά στο θαλάσσιο και τον παράκτιο χώρο, ενώ σύμφωνα με το νομοσχέδιο διαχωρίζεται ο τομέας της επιθεώρησης πλοίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο αυτό του υπουργείου, κατά πάσα πιθανότητα, θα στεγαστεί το γραφείο του αρμόδιου υπουργού για θέματα Ναυτιλίας.

Ο χώρος όπου έγινε το νέο κτίριο του πρώην υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, έχει παραχωρηθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στον ΟΛΠ και ο Οργανισμός τον παραχώρησε, με νόμο που πέρασε από τη Βουλή, στο πρώην ΥΕΝ.