current views are: 4

29 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση20:25

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ξάφριζε» σπίτια στα Νότια Προάστια (ΦΩΤΟ)

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Νότια προάστια

Δημοσίευση 20:25’

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Νότια προάστια

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Νότια προάστια.

Συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου πρώτες πρωινές ώρες της 26-8-2016 στην Γλυφάδα και ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τρείς (3) αλλοδαποί, μέλη της σπείρας. Πρόκειται για δύο υπηκόους Γεωργίας ηλικίας 26 και 30 ετών και έναν 46χρονο υπήκοο Τσεχίας.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν εισέλθει σε οικία στην περιοχή, παραβιάζοντας με κατσαβίδι την κεντρική είσοδο ενώ εξωτερικά παρέμεινε συνεργός τους επιτηρώντας τον χώρο. Στην συνέχεια αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων, ειδών ένδυσης, διαβατήρια και κλειδιά του σπιτιού και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε όχημα.

Στην κατοχή τους και εντός του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, των

διακεκριμένων κλοπών, της απείθειας και της ψευδούς βεβαίωσης καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει προ διμήνου εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες.

Συγκεκριμένα βραδινές κυρίως ώρες, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες στα Νότια προάστια από όπου απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και με τη χρήση κλειδιών «πασπαρτού» ή διαρρηκτικών εργαλείων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα αξίας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι επτά (27) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στις περιοχές του Αλίμου, της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει το ποσό των -100.000- ευρώ.

Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι δύο από τους δράστες είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων, συνεχίζεται.