Δικογραφία για απόπειρα παιδοκτονίας σχηματίστηκε σε βάρος μιας 26χρονης κοπέλας από την Αλβανία, η οποία είναι, μετά από τις έρευνες της Ασφάλειας Κατερίνης, η μητέρα του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε χθες βράδυ σε φωταγωγό σε πολυκατοικία της Κατερίνης.

Μετά από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προέκυψε ότι η εν λόγω 26χρονη την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι γέννησε ένα βρέφος μέσα σε διαμέρισμα που διέμενε προσωρινά και στη συνέχεια το εγκατέλειψε στον φωταγωγό της οικοδομής. 

Το κλάμα του μωρού ακούστηκε από τους περίοικους και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το μωρό στο Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 Η 26χρονη εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος Τρικάλων, αλλά το τελευταίο διάστημα φιλοξενείτο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της στους γονείς της στην Κατερίνη.

Κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, φέρεται να κατέθεσε ότι προέβη στην πράξη, καθώς δεχόταν «πιέσεις» κι ότι της ήταν «βάρος» να μεγαλώσει ένα ακόμη παιδί. Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει εμπλοκή ή γνώση των γονιών για την ενέργεια της κόρης τους.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.