Στην επ' αυτοφώρω σύλληψη 3 μελών σπείρας που είχε κλέψει 27 σπίτια σε Γλυφάδα, Άλιμο, Ελληνικό και Αργυρούπολη προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετά απο καταδίωξη. Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς ηλικίας 26 και 30 ετών και έναν 46χρονο υπήκοο Τσεχίας.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δράστες λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν εισέλθει σε οικία στην περιοχή, παραβιάζοντας με κατσαβίδι την κεντρική είσοδο, ενώ εξωτερικά παρέμεινε συνεργός τους επιτηρώντας τον χώρο.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων, ειδών ένδυσης, διαβατήρια και κλειδιά του σπιτιού και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε όχημα.

Στην κατοχή τους και μέσα στο αυτοκίνητό που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων.

Όπως προέκυψε, οι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει προ διμήνου εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες.

Συγκεκριμένα βραδινές κυρίως ώρες, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες στα Νότια προάστια από όπου απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και με τη χρήση κλειδιών «πασπαρτού» ή διαρρηκτικών εργαλείων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα αξίας.

Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει το ποσό των -100.000- ευρώ. Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι δύο από τους δράστες είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα.