Μια σειρά παρεμβάσεων διοργανώνει η ΓΣΕΕ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 81ης  ΔΕΘ .

Αναλυτικά: 

α) Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στην αίθουσα του ΕΚ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης.

β) Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στην αίθουσα του ΕΚ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με θέμα: «Νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, την απεργία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση-Η απάντηση του κόσμου της εργασίας». Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος και θα τοποθετηθούν έγκριτοι νομικοί και συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης.

γ) Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στο ξενοδοχείο A.D. Imperial Palace, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

δ) Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικό συλλαλητήριο και πορεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων εκδόθηκε διακήρυξη-ανακοίνωση, αφίσες, ετοιμάζεται ραδιοφωνικό και διαδικτυακό σποτ, τα οποία θα αποσταλούν στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.