Διορία μέχρι αύριο, Τετάρτη 31 Αυγούστου έχουν οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλλαν την παραίτηση τους, έπειτα από την «γκάφα» της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κυβέρνηση βάση διατάξεων δυο άρθρων της θέλησε να απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αποχωρούσαν φέτος από τις μειώσεις του νόμου Κατρούγκαλου΄για το ασφαλιστικό. Ωστόσο , οι εν λόγω διατάξεις απορρίφθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί να υποχρεούνται να επιστρέψουν πίσω στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον  «Ελεύθερο Τύπο», η κυβερνητική γκάφα αποκαλύπτεται μέσω εγγράφου που εστάλη στις 25 Αυγούστου από τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη στις περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μάλιστα στο επίμαχο έγγραφο, ο υπουργός υποδεικνύει στους εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν να ανακαλέσουν μέχρι αύριο Τετάρτη, επικαλούμενοι «λόγους ουσιώδους πλάνης».

Στο εσωτερικό έγγραφο αναφέρεται ότι όσοι εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν μέχρι τις 12 Μαΐου αλλά συμπληρώνουν τις συνταξιοδοτικές προϋπόθεσης, μετά τις 13 Μαΐου θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους, γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαΐου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος.

Από την μεριά του το υπουργείο Παιδείας σε μια ύστατη προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα, χαρακτηρίζει ανακριβή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών μέσω ανακοίνωσης του:

«Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα εκ των 1350 εκπαιδευτικών που υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης σύμφωνα με το αρ. 33 τουν.4386/2016, αφού θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 4/5/2016, έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης που προώθησε το Υπουργείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς θα συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό σύστημα.

Το θέμα δημιουργείται για ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 4/5/2016.

Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς οι μήνες που διανύθηκαν (από 5/5/2016 έως 31/8/2016) θα υπολογιστούν ως συντάξιμη υπηρεσία όταν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Για το λόγο αυτό τους δόθηκε η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης μέχρι 31/8/2016.»