ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας: Έρευνες για τους δράστες του ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2016, 17:49 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2016, 17:49
Τόσκας: Έρευνες για τους δράστες του ξυλοδαρμού του διοικητή της Τροχαίας
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών του χθεσινού ξυλοδαρμού του διοικητή της τροχαίας Αττικής χθες, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών του χθεσινού ξυλοδαρμού του διοικητή της τροχαίας Αττικής χθες, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό και διαβεβαίωσε πως οι αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουν τους δράστες. 

Αντιδράσεις από συνδικαλιστές αστυνομικούς

Στο μεταξύ, έντονες είναι οι αντιδράσεις συνδικαλιστών αστυνομικών, για το χθεσινό περιστατικό. Οι αστυνομικοί ζητούν από την πολιτεία να παρέμβει προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο και άλλες ζωές συναδέλφων τους.

Ιδιαίτερα παραστατική ήταν η περιγραφή του περιστατικού από τον γενικό γραμματεία των Ειδικών Φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο, ο οποίος ήταν παρών, στο σημείο:

Μια ομάδα επιτέθηκε εναντίον του με κράνη, κλωτσιές και μπουνιές. Χτύπησε στο κεφάλι. Στο νοσοκομείο είπαν ότι τον χτύπησαν και με κάποιο αντικείμενο. Το κράτος του Εξαρχιστάν ξαναχτύπησε. Θύμα του ένας αξιωματικός που απλά φροντίζει για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Δε μας αφήνει άφωνους. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει. Γλίτωσε στο «τσακ», θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι πολύ χειρότερο. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, καταγγέλλει όσους υποστηρίζουν πράξεις βίας τονίζοντας πως, «κατά καιρούς βλέπουμε πως κάποιοι τύποι που ενστερνίζονται κάποιες αντιλήψεις που είναι καταστροφές ή βία ή επιθέσεις κατά πολιτών ή πολιτικών προσώπων... εμείς τους θεωρούμε αλήτες. Θα πρέπει η πολιτική και φυσική ηγεσία να έχει μία ενιαία γραμμή. Δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να τρομοκρατούν με αυτές τις επιθέσεις».

Ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής επισημαίνει, από την πλευρά του στο Newpost ότι, «ο συνάδελφος δέχτηκε μια απρόκλητη επίθεση ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του. Η πολιτεία θα πρέπει να προστατεύσει και να στηρίξει τους κρατικούς της λειτουργούς και η κυβέρνηση θα πρέπει να σκύψει στα προβλήματα που δημιουργεί η διάβρωση του κοινωνικού ιστού, μια διάβρωση που έχει ως αποτέλεσμα την γκετοποίηση και το άβατο στο κέντρο της Αθήνας».

Το κώδωνα του κινδύνου για μελλοντικές επιθέσεις σε βάρος κρατικών λειτουργών κρούει ο Νίκος Κορομηλάς, μέλος του Δ.Σ των αστυνομικών υπαλλήλων στην Νοτιοανατολική Αττική, που τονίζει πως, «η επιθετικότητα των ατόμων του συγκεκριμένου χώρου στρέφεται πλέον προς πάσα κατεύθυνση. Σήμερα ήταν ο επικεφαλής των μέτρων της τροχαίας, αύριο μπορεί να είναι ένας δημοτικός υπάλληλος, μεθαύριο οποιοσδήποτε κρατικός λειτουργός».