Σε μια σημαντική καταγγελία για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στο «Σισμανόγλειο νοσοκομείο υπάρχουν δύο Αξονικοί Τομογράφοι. Ο καινούργιος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ενάμιση  χρόνο και ο παλαιός είναι εκτός λειτουργίας εδώ και είκοσι  ημέρες. Για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά λυχνιών οι οποίες η κάθε μία κοστίζει 60.000 ευρώ».

Όπως τονίζουν, «οι ασθενείς που προσέρχονται στο Σισμανόγλειο στις εφημερίες ή οι νοσηλευόμενοι Ασθενείς διακομίζονται για Αξονική Τομογραφία στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ που διαθέτει έναν παλαιό Αξονικό Τομογράφο (μονοτομικός, πολύ αργός), ο οποίος αναμένεται σύντομα να «τα φτύσει». Μάλιστα κατακεραυνώνουν τον υπουργό Πολάκη τον οποίο χαρακτηρίζουν, «παλικάρι της φακής» και υποστηρίζουν πως η τελευταία φορά που αποκαταστάθηκε βλάβη στη λυχνία ήταν με δωρεά από « την Εθνική Τράπεζα. Όποτε δεήσει η Εθνική Τράπεζα. Αυτή είναι η κατάντια του Συστήματος Υγείας από την ψευτοαριστερή κυβέρνηση».

Καταλήγοντας τονίζουν πως, «το ίδιο πρόβλημα στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υπάρχει ένας παλαιός αξονικός και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα για ορθοπεδικά περιστατικά. Το ίδιο συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Γ.Ν.Α. “Γεννηματάς”. Με Εράνους, Δωρεές, παροχές φυτοζωεί το Σύστημα. Ασθενείς κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για Νοσηλεία ή χειρουργείο. Ντροπή.  Έφτασαν σε σημείο να αγοράζουν υγειονομικό υλικό μαθητές γυμνασίου από το χαρτζιλίκι τους και να το δωρίζουν σε Νοσοκομεία. Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συγκεντρώσουν λίγα ευρώ να αγοράσουν χαρτί υγείας. Μέχρι δωρεές σε προϊόντα διατροφής έχουμε».