Την απάντηση της έδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» στο σωματείο εργαζομένων μετά τη σημερινή κινητοποίηση τους η οποία είχε ως πρόφαση την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, καθώς και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών.

Η διοίκηση του ιδρύματος εξέδωσε ανακοίνωση «προς αποκατάσταση της πραγματικότητας», όπως αναφέρει, σημειώνοντας ότι προχωρά η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ολοκληρώνεται η Πτέρυγα των Νέων Χειρουργείων, ενώ σήμερα πληρώθηκαν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά την παρέμβαση της διοίκησης ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και σήμερα κατατέθηκε η μισθοδοσία για τους μήνες Ιούνιου και Ιούλιου στους εργαζόμενους του συνεργείου καθαριότητας, ενώ προχωρά και η διαδικασία των ατομικών συμβάσεων, προκειμένου «να μην αντιμετωπίζονται στο μέλλον παρόμοιες με τη σημερινή καταστάσεις».

Επιπλέον, η διοίκηση του ιδρύματος τονίζει ότι «παρά τη δύσκολη οικονομική παρούσα κατάσταση, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας», αναμένεται μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2017 να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού - όλων των υπηρεσιών και ειδικοτήτων- από το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στις 113 θέσεις. Επίσης, εκκρεμούν στο Συμβούλιο Κρίσεων Ιατρών ΕΣΥ 75 θέσεις για επιλογή, ενώ από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν αποχωρήσει συνολικά 51 άτομα.

Τέλος, σύμφωνα με τη διοίκηση, «ολοκληρώνεται ένα μεγαλεπίβολο έργο», η Πτέρυγα των Νέων Χειρουργείων, με τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, «που αντίστοιχο έργο δεν υπάρχει στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».