Νέα στοιχεία για το μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο 'Συνεργείο' στην Ηλιούπολη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.  Η οργανωμένη αυτή επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν αυτή που οδήγησε στην άρση της ασυλίας του Ι. Λαγού και του Ν. Μίχου και φαίνεται πως στοιχειοθετείται από SMS του βουλευτή.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου του 2013 από ομάδα 100 χρυσαυγιτών που επέβαιναν σε 50 μηχανάκια. Το τάγμα απάρτιζαν μέλη των Πυρήνων της Νίκαιας, του Πειραιά και των Νοτίων Προαστίων και αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και σκορπώντας προκηρύξεις του κόμματος, σταμάτησε έξω από το στέκι, έσπασε με ρόπαλα την είσοδο και όρμησε στο στέκι όπου κατέστρεψε ό,τι βρήκε μπροστά του σημειώνοντας μεγάλες υλικές ζημιές (ηχεία, μηχανήματα, οικιακές συσκευές). Εκείνη την ώρα στον χώρο του στεκιού γίνονταν μαθήματα Αγγλικών.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ως επικεφαλής του τάγματος περιγράφεται από τις καταθέσεις μαρτύρων ο Λαγός, που μάλιστα συμμετείχε στην έφοδο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Εκτός όμως από το αυτοκίνητο, γραπτά μηνύματα τα οποία αντάλλαξε με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και τα οποία μέχρι σήμερα παρέμεναν άγνωστα, αποκαλύπτουν τον καθοδηγητικό και συντονιστικό ρόλο του. Από τα μηνύματα είναι προφανής επίσης η συχνότητα των βίαιων αυτών ενεργειών.

Ετσι λοιπόν στις 10/7/2013, την ημέρα δηλαδή της επίθεσης, πριν αυτή αρχίσει, ο Παναγιώτης Μπαμπάνης, στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ζητάει την άδεια του Λαγού για το τι να φορέσει. «Πειράζει να φορέσω καμιά βερμούδα για ξεκάρφωμα;», ρωτάει. «Οχι. Φόρα», του απαντάει ο Περιφερειάρχης του. Γιατί σημειώνεται πως στην ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής ο Λαγός είναι ο Περιφερειάρχης Πειραιά, ο ιεραρχικά ανώτερος δηλαδή των Πυρηναρχών της περιοχής του Πειραιά και υπεύθυνος για τη δράση όλων των τοπικών ταγμάτων εφόδου, ο οποίος αναφέρεται με τη σειρά του στον Αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο.