Τι και αν μπήκαμε από σήμερα στον Σεπτέμβριο, τι και αν σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και στην γειτονική χώρα, οι Βούλγαροι συνεχίζουν να γεμίζουν τις παραλίες και τα καταλύματα της βόρειας Ελλάδας και τον Σεπτέμβριo. 

Οι λόγοι; Το ζεστό κλίμα που επικρατεί στην χώρα μας, το νερό δεν είναι ακομη κρύο και βέβαια η μεγάλη μείωση που έκαναν στις τιμές τους ιδιοκτήτες διαφόρων τύπων καταλυμάτων. 

Αυτό εκτιμούν tour operators από την πόλη Μπλαγκόεβγκραντ οι οποίοι φέρνουν σαν παράδειγμα καταλύματα στην περιοχή της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού όπου οι τιμές άνα άτομο για 4 διανυκτερεύσεις ξεκινάνε από τα 38 ευρώ! Τιμές που δεν βρίσκουν οι γείτονες στην χώρα μας ούτε τον Μάιο. 

Αλλά οι προσφορές δεν σταματάνε εδώ. Ξενοδοχεία προσφέρουν μεσημεριανό ή βραδινό μόνο με 4 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταλύματα που έχουν κουζίνα και σκεύη για μαγείρεμα με αποτέλεσμα αρκετοί βούλγαροι τουρίστες να μην ξοδεύουν χρήματα για φαγητό έξω. 

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα για παράδειγμα ξενοδοχείο με 200 κλίνες να είναι γεμάτο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου ενώ βούλγαροι τουρίστες δεν έρχονται μόνο από τις κοντινές στην Ελλάδα πόλεις της Βουλγαρίας αλλά και από την Σόφια, την Φιλιππούπολη ή ακόμη και την Βάρνα!