Αγωγή «μαμούθ» κατά των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ που κατασπάραξαν τον 5χρονο το Πάσχα στην Κοζάνη κατέθεσε η μητέρα του.

Όπως μεταδίδει το kozan.gr, η πλευρά της μητέρας κατέθεσε αγωγή ύψους 800.000 ευρώ, κατά των ιδιοκτητών των τριών (τελικά) ροτβάιλερ, που προκάλεσαν θανάσιμα τραύματα στον 5χρονο.

Επίσης, με σημερινή προσωρινή διαταγή,  ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Κοζάνης έκανε δεκτό το αίτημα της μητέρας για δέσμευση της κινητής κι ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ.

Να σημειωθεί ότι, από το ποσό της αγωγής που θα επιδικασθεί, επιθυμία της μητέρας είναι, το 1/3 των χρημάτων να δοθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του άτυχου 5χρονου, κ. Ζήση Βρίκο, τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου (μέχρι τότε απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβίβαση περιουσιακού στοιχείου σε τρίτους), ενώ άλλα δύο αιτήματα που κατέθεσε η πολιτική αγωγή προς τον Εισαγγελέα, αφορούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της γυναίκας, συζύγου του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, καθώς κι αλλαγή του κατηγορητηρίου για τον 72χρονο ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και μετατροπή του αδικήματος της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, σε ανθρωποκτονία από δόλο.