Στο έλεος του Θεού βρίσκεται εδώ και κάποιες ώρες η Νίκη Μουζου η οποία ζει σε μια υποβαθμισμένη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης.

Η ηλικιωμένη γυναίκα λόγω προβλημάτων υγείας είναι υποχρεωμένη να ζει με μηχανική υποστήριξη που της παρέχει οξυγόνο, κάτι τι οποίο όμως από σήμερα δεν είναι εφικτό, καθότι συνεργείο της ΔΕΗ συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ της έκοψε το ρεύμα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Η ίδια λόγω αδυναμίας πληρωμής έφτασε να οφείλει 10.000 ευρώ ενώ όπως δήλωσε η ίδια δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς έπρεπε να επιλέξει από το αν θα μπορέσει να ταΐσει την οικογένειά της ή να έχει ρεύμα. Η γειτονιά ξεσηκώθηκε. Όπως μας είπαν είναι και άλλα χαμόσπιτα χωρίς ρεύμα στη συνοικία.

Ο γιος της κυρίας Νίκης πήγε στην ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη και κρατείται στο 4ο Αστυνομικό τμήμα. Αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η ΔΕΗ από την μεριά της πήρε θέση διευκρινίζοντας τα παρακάτω:

 Πρώτον: Δεν  γνώριζε ότι η ηλικιωμένη κυρία χρησιμοποιούσε οξυγόνο, αφού κανείς δεν το είχε δηλώσει στις υπηρεσίες της.

Δεύτερον: Το ρολόι δεν είναι στο όνομα της ηλικιωμένης, αλλά σε άλλο όνομα.

Τρίτον: Το χρέος δεν είναι 10.000 ευρώ, αλλά 16.000 ευρώ.

Παραταύτα η ΔΕΗ, σε ένδειξη ευαισθησίας όπως επισημαίνει η ίδια, επανασύνδεσε αμέσως το ρεύμα, αλλά σημειώνει πως ο λογαριασμός θα πρέπει να εξοφληθεί. Θέτει επίσης το ερώτημα όταν η οφειλή είναι 16.000 ευρώ, πόσα χρόνια δεν έχει πληρωθεί το ρεύμα;