Με προβλήματα φαίνεται ότι θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία καθότι υπάρχει κίνδυνος να μείνουν χωρίς καθαρίστριες γεγονός που μαρτυρά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία:

 «ήδη, η τρέχουσα σχολική χρονιά ξεκινά, όμως τόσο η καθαριότητα των σχολείων όσο και η εργασία των 9.500 σχολικών καθαριστριών, για τη νέα σχολική χρονιά, είναι για μια ακόμα φορά στον αέρα. Πέρυσι υπήρχε το “άλλοθι” της προεκλογικής περιόδου… φέτος, όμως πως “δικαιολογείται” η καθυστέρηση; Το πρόβλημα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία μας είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας αφορά όλους: Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς».

Η ΟΙΥΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι απαιτεί:

- Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.

- Άμεση έκδοση από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, της απόφασης για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017. Να μην μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαρισμό.

- Καταβολή του 10% των αποδοχών, που αυθαίρετα και χωρίς καμία λογική έχουν υφαρπάξει.

- Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

«Ο αγώνας μας για καθαρά σχολεία συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί» επισημαίνει η Ομοσπονδία.