ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΥΕ: Κίνδυνος να μείνουν χωρίς καθαρίστριες τα σχολεία

Δημοσίευση 1 Σεπτεμβρίου 2016, 19:33 / Ανανεώθηκε 1 Σεπτεμβρίου 2016, 19:39
ΟΙΥΕ: Κίνδυνος να μείνουν χωρίς καθαρίστριες τα σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων.
 

Με προβλήματα φαίνεται ότι θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία καθότι υπάρχει κίνδυνος να μείνουν χωρίς καθαρίστριες γεγονός που μαρτυρά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμόδιων υπουργείων.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία:

 «ήδη, η τρέχουσα σχολική χρονιά ξεκινά, όμως τόσο η καθαριότητα των σχολείων όσο και η εργασία των 9.500 σχολικών καθαριστριών, για τη νέα σχολική χρονιά, είναι για μια ακόμα φορά στον αέρα. Πέρυσι υπήρχε το “άλλοθι” της προεκλογικής περιόδου… φέτος, όμως πως “δικαιολογείται” η καθυστέρηση; Το πρόβλημα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία μας είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας αφορά όλους: Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς».

Η ΟΙΥΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι απαιτεί:

- Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.

- Άμεση έκδοση από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, της απόφασης για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017. Να μην μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαρισμό.

- Καταβολή του 10% των αποδοχών, που αυθαίρετα και χωρίς καμία λογική έχουν υφαρπάξει.

- Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

«Ο αγώνας μας για καθαρά σχολεία συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί» επισημαίνει η Ομοσπονδία.