Πορεία διαμαρτυρίας από τον καταυλισμό του Κατσικά προς την πλατεία της περιοχής πραγματοποίησαν, στις 14:00, περίπου 300 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι περισσότεροι οικογένειες με παιδιά, ζητώντας να μάθουν πότε θα γίνει η μεταφοράς τους σε στεγασμένους χώρους. Αυτήν την ώρα, ομάδες προσφύγων στήνουν σκηνές στην πλατεία του Κατσικά και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν εκεί.

Μαζικές αποχωρήσεις προσφύγων απο τους καταυλισμούς

Νωρίτερα προηγήθηκε μαζική αποχώρηση μεταναστών και προσφύγων σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον καταυλισμό του Κατσικά στα Ιωάννινα καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα τους για την εγκατάσταση οικίσκων στο χώρο.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τον υπεύθυνο του καταυλισμού, Φίλιππο Φίλιου, με θέμα την τοποθέτηση των 80 εργαζομένων που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις δομές. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Φίλιος ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων στη παλιά παιδόπολη της Αγίας Ελένης, όπου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μεταφερθούν πρόσφυγες.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη με τους μετανάστες να διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες διαβίωσης και μόλις ενημερώθηκαν πως η πολιτεία σχεδίαζε την εγκατάσταση νέων σκηνών και όχι οικίσκων, αναχώρησαν μαζικά από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση.