ΕΛΛΑΔΑ

H επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους καναλιών που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2016, 22:25 / Ανανεώθηκε 2 Σεπτεμβρίου 2016, 22:25
H επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους καναλιών που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια
Facebook Twitter Whatsapp

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα κανάλια που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τηλεοπτική άδεια με τους εργαζομένους να μην γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα κανάλια που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τηλεοπτική άδεια με τους εργαζομένους να μην γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα, καθώς από τα ξημερώματα της Παρασκευής το τηλεοπτικό σκηνικό άλλαξε για αυτούς.

Πάντως, το πρωί σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει στο δρόμο, καθώς εκτιμά ότι «οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες παρότι είναι μικρότερος ο αριθμός των καναλιών».

Από τη μεριά των εργαζομένων εξέδωσαν, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ), η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Όλοι κάνουν λόγο για ένα ζοφερό μέλλον για δημοσιογράφους και τεχνικούς των καναλιών και καλούν την κυβέρνηση να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ανακοίνωση, επίσης, εξέδωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, ο οποίος επισημαίνει ότι πρόκειται για μια υγιή επιχείρηση που είναι συνεπής προς τις φορολογικές της υποχρεώσεις και τονίζει ότι θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξει τα δικαιώματά της.