Τον δικό του γολγοθά ανεβαίνει ένας 29χρονος από τη Σητεία, που ξεκίνησε με όνειρα να σπουδάζει στη Σχολή Αστυφυλάκων, ωστόσο ένα τροχαίο ατύχημα στάθηκε η αφορμή να χάσει το νεφρό του αλλά και την θέση του στην ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και κόμματα του Κοινοβουλίου, ο Εμμανούλη Τσομπανάκης ζητά να συμπεριληφθεί η περίπτωση του σε σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε το 2012 και του επιτρέπει την...επαγγελματική του αποκατάσταση στο Σώμα. 

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται:

 "Κύριε υπουργέ,   

Ονομάζομαι  ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  του  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  και  της  ΖΑΧΑΡΕΝΙΑΣ  είμαι 29 ετών  και κατάγομαι από την περιοχή της Σητείας του Λασιθίου Κρήτης. Απευθύνομαι  σε  εσάς καθώς είστε πλέον η τελευταία μου ελπίδα για να αρθεί μια πολύχρονη αδικία σε βάρος μου .Το 2005 πέτυχα στην Σχολή Αστυφυλακών μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων . Φοίτησα κανονικά για ένα έτος με αριθμό μητρώου 271531 . Το καλοκαίρι όμως του 2006 και ενώ εκπαιδευόμουν στην Αθήνα στο Α.Τ Παλαιού Φαλήρου, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας ενεπλάκει σε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να υποστώ νεφρεκτομή. Μετά την νοσήλια μου έλαβα αναρρωτική άδεια και όταν προσήλθα στην ανωτάτη υγειονομική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.  κρίθηκα απολυτέος λόγω σωματικής ανικανότητας.

           Με βάση όμως το άρθρο 20 § 5 του νόμου 4058  ,  του άρθρου 44 § 3 του Π.Δ  352/95 , του άρθρου 25 § 3 του Π.Δ 319/95 ,την τροποποίηση με το άρθρο Π.Δ 80/11 και τον νόμο 4058/12 δόθηκε το δικαίωμα στους δόκιμους αστυφύλακες  που έχουν εισαχθεί στην ΕΛ.ΑΣ.  από το 2007 έως το 2011 να επανέλθουν στο αστυνομικό σώμα για την εκτέλεση υπηρεσιών γραφείου. Από την συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρέθηκα εγώ καθώς είχα εισαχθεί προγενέστερα.

          Θα σας παρακαλούσα  όπως ενεργήσετε για επέκταση της ανωτέρας διάταξης για όλους του δόκιμους που απολύθηκαν λόγω ατυχήματος  ώστε να μην αντιμετωπιζόμαστε από την ίδια την πολιτεία ως παιδιά ενός κατώτερου θεού παραβιάζοντας τον νόμο 3304/2005 περί ίσης μεταχείρισης των πολιτών .    

Με αληθινή εκτίμηση

Τσομπανάκης Εμμανουήλ "