Σε απόσταση λίγων λεπτών απο το γραφικό λιμάνι της Πάτμου βρίσκονται δύο απο τους ομορφότερους ορμίσκους του νησιού, η παραλία του Λογγίνου ή αλλιώς Δίδυμες, καθώς και οι δύο ορμίσκοι είναι πατομοιότυποι, είναι απο τα πλέον διαφημισμένα σημεία του νησιού, όχι όμως και προσβάσιμα στους επισκέπτες και τους ντόπιους καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους, είναι περιφραγμένο ενώ στην είσοδο κάθε σπιτιού, υπάρχει η ταμπέλα "Private".

Η μόνη πρόσβαση που υπάρχει στο πανέμορφο αυτό σημείο είναι απο μια μικρή πόρτα με τους παραθεριστές να αναγκάζονται να περπατούν εκατοντάδες μέτρα, προκειμένου να φτάσουν σε μια μικρή πλαζ όπου μπορούν ελεύθερα να κολυμπήσουν. Όλος ο υπόλοιπος χώρος είναι περιφραγμένος με καγκελα απο τους ιδιοκτήτες των λίγων σπιτιών που υπάρχουν και απο μια ξενοδοχειακή μονάδα.

Μιλώντας με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Πάτμου», κύριο Σπύρο Μαυρώνα, υποστήριξε πως, «Η ελληνική εταιρία ακινήτων έχει κινηθεί δικαστικά κατά των ιδιοκτητών, καθώς σύμφωνα σύμφωνα με το νόμο, κάθε 300 μέτρα παραλίας επιβάλεται η διάνοιξη χώρου για ελευθερη πρόσβαση των πολιτών. Εκεί έχουν χαρακτεί χώροι για την κατασκευή 11 συνολικά σπιτιών αλλά λόγω των ενεργειών μας, έχουν σταματήσει στα δύο. Έχουμε συγκεντρώσει 320 υπογραφές προκειμένου να σταματήσει όλη αυτή η παρανομία , ο καθένας κάνει ότι θέλει, προσπερνώντας τους νόμους και πράττωντας κατα το δοκούν»

Σύμφωνα με το νόμο, «Η παραλία και ο αιγιαλός αποτελούν κατ'  απόλυτο τρόπο κοινόχρηστα, είναι κοινά αγαθά, που ανήκουν στους πάντες. Δεν μπορούν κατά καμία έννοια να είναι ιδιωτικά, ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο. Αρα δεν επιτρέπονται ούτε περιφράξεις μέχρι το κύμα ούτε και άλλες μέθοδοι παρεμπόδισης της εισόδου. Οι παραλίες δεν αποτελούν καν κρατική ιδιοκτησία. Το κράτος έχει ευθύνη να τις προστατεύει και να τις διαχειρίζεται, με κύριο αντικείμενο την ακώλυτη πρόσβαση και την κοινή χρήση τους», όπως ανέφερε παλαιότερη  συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ειδικός σε θέματα Περιβάλλοντος, κύριος Γιώργος Μπάλιας.(19.6.2013 H Καθημερινή).

Δυστυχώς, στο πανέμορφο νησί της «Αποκάλυψης» όπως και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας, οι ιδιώτες, σε συνεργασία και προφανώς εις γνώση του δήμου, προβαίνουν στην αυθαίρετη καταστρατήγιση του νόμου και του αυθαίρετου κλεισίματος στην πρόσβαση των πολιτών στην παραλία. Είναι γνωστό σε όλους, πως ακόμη και μια ξενοδοχειακή μονάδα ή ο ιδιοκτήτης μιας παραλίας την οποία εκμεταλλεύεται τουτιστικά, επιβάλεται να αφήνει ένα μικρό μέρος προς χρήση των λουόμενων, άλλωστε στη χώρα μας δεν υπάρχει νόμος για «Privete» παραλίες».

Είναι απορίας άξιο, ποιος έχει δώσει το δικαίωμα για να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, αν υπάρχουν υπογεγραμένες παραχωρήσεις παραλιών και πως κανείς στο νησί και ειδικά ο δήμαρχος του τόπου, δεν  την έχει αντιληφθεί. Μάλλον το έχει αντιληφθεί αλλά σύμφωνα με τον κύριο Μαυρώνα, «κωφεύει, αν και του τα έχω επισημάνει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Το NewPost επικονώνησε με τον δήμαρχο, κύριο Γρηγόρη Στάϊκο, ζητώντας την άποψη για το θέμα. Σε μια σύντομη συνομιλία μας ζήτησε να καλέσουμε αργότερα, δυστυχώς κατόπιν επανηλλειμένων προσπαθειών, δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία καθώς ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις κλήσεις μας.