current views are: 11

4 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:04

Βρετανίδα τουρίστρια τυφλώθηκε από ποτά «μπόμπες» στη Ζάκυνθο

Πολύ δυσάρεστη τροπή πήραν οι διακοπές στην Ελλάδα για μια νεαρή τουρίστρια από τη Βρετανία καθώς κατέληξε στο νοσοκομείο, έχοντας χάσει την όρασή της και στα δύο μάτια, πιθανότατα από ποτά «μπόμπες» που κατανάλωσε στη Ζάκυνθο.

Δημοσίευση 16:04’

Πολύ δυσάρεστη τροπή πήραν οι διακοπές στην Ελλάδα για μια νεαρή τουρίστρια από τη Βρετανία καθώς κατέληξε στο νοσοκομείο, έχοντας χάσει την όρασή της και στα δύο μάτια, πιθανότατα από ποτά «μπόμπες» που κατανάλωσε στη Ζάκυνθο.

Πολύ δυσάρεστη τροπή πήραν οι διακοπές στην Ελλάδα για μια νεαρή τουρίστρια από τη Βρετανία καθώς κατέληξε στο νοσοκομείο, έχοντας χάσει την όρασή της και στα δύο μάτια, αλλά και με νεφρική ανεπάρκεια, πιθανότατα από ποτά «μπόμπες» που κατανάλωσε στη Ζάκυνθο.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Mirror» η 20χρονη Hannah Powell διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού μόλις ξύπνησε έντρομη μην μπορώντας να δει και έχοντας δυνατούς πόνους στο στομάχι.

Οι γιατροί την υπέβαλαν σε επείγουσα θεραπεία για οξεία νεφρική ανεπάρκεια όμως παλεύει για να ανακτήσει την όρασή της και ακόμη είναι αβέβαιοι για το αν θα επανέλθει η υγεία της. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο, έχοντας στο πλευρό της τους γονείς της που ταξίδεψαν αμέσως από το Λονδίνο για να είναι δίπλα της.

Η αστυνομία υποπτεύεται πως η νεαρή κοπέλα κατανάλωσε το προηγούμενο βράδυ ποτό με υψηλή περιεκτικότητα σε μεθανόλη, που θεωρείται τοξική για τον οργανισμό.

Η μητέρα της, Christine, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Sunday People» δήλωσε ότι «οι νεφροί της έχουν καταστραφεί εντελώς. Κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα».

Όπως ανέφερε η ίδια «ακόμα δεν έχει ανακάμψει. Μπορεί να δει μικροσκοπικές κουκίδες αλλά δεν είναι καλά. Μπορεί να δει μόνο μερικές μορφές». Επίσης δήλωσε ότι η αστυνομία τους ενημέρωσε πως υποπτεύονται ότι ευθύνεται μεθανόλη αλλά η έρευνα συνεχίζεται.

«Ήταν σε διακοπές με πακέτο του πρακτορείου Thomson μαζί με δύο φίλες. Απλά θέλουμε να γυρίσει σπίτι. Θα χρειαστεί αεροδιακομιδή συνοδεία γιατρών. Δεν μπορεί να ταξιδέψει απλά με αεροπλάνο», πρόσθεσε.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αεροδιακομιδή, ώστε να μεταφερθεί στην Αγγλία και να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία της, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ καθώς και ότι  χθες το βράδυ στελέχη της Αστυνομίας Ζακύνθου και του τμήματος εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου μετέβησαν στα καταστήματα που διασκέδαζε η κοπέλα και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μπουκάλια των ποτών.

Σύμφωνα με την Mirror μάλιστα οι ιδιοκτήτες του μπαρ, στο οποίο διασκέδαζε η νεαρή Βρετανίδα το βράδυ πριν την δραματική επιδείνωση της υγείας της, είναι γνωστοί για τη χρήση μεθανόλης, ως υποκατάστατου αλκοόλ.

Η κατανάλωση τεσσάρων χιλιοστόλιτρων αυτής της ουσίας μπορεί μάλιστα να προκαλέσει μόνιμη τύφλωση.


σχετικα αρθρα