current views are: 14

4 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:58

Στην αναγνώριση των διαβατηρίων με τη σφραγίδα της «Μακεδονίας» προχώρησε η χώρα μας

Όλα τα επίσημα έγγραφα της απόφασης με την σφραγίδα του Ελληνικού κράτους και την υπογραφή του αρμόδιου αναπληρωτή διευθυντή βρίσκοναι στην διάθεση του Newpost.

Δημοσίευση 16:58’

Όλα τα επίσημα έγγραφα της απόφασης με την σφραγίδα του Ελληνικού κράτους και την υπογραφή του αρμόδιου αναπληρωτή διευθυντή βρίσκοναι στην διάθεση του Newpost.

Αλλαγή της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων μαρτυρά το σφράγισμα διαβατηρίων τρίτων χωρών που φέρουν και τη σφραγίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και αποφασίστηκε πριν από μερικές ημέρες παρά την αντίθετη μέχρι τώρα πρακτική.

Σύμφωνα με κατεπείγον έγγραφο, περιορισμένης χρήσης, που στάλθηκε στις 22 Αυγούστου απο τον κλάδο προστασίας συνόρων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κοινοποιήθηκε μέσω του δικτύου POL στην υπηρεσία Ελέγχων διαβατηρίων οι αστυνομικοί θα πρέπει να θεωρούν διαβατήρια πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν την σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Μέχρι τώρα η εντολή που είχαν λάβει υπηρεσιακά οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν να μην σφραγίζουν διαβατήρια αν αυτά είχαν σε οποιαδήποτε σελίδα την λέξη «Μακεδονία» αλλά να επισυνάπτουν σε ένα λευκό χαρτί την Ελληνική σφραγίδα.  Αυτό γινόταν καθώς η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την γείτονα χώρα ως Μακεδονία αλλά ως Σκόπια καθώς η υπόθεση του ονόματος παραμένει διαχρονικά για τις ελληνικές κυβερνήσεις ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ήδη για την αλλαγή, όπως άλλωστε και η διαταγή ζητάει.

Τώρα πλέον, όπως φαίνεται και απο την απόφαση η στάση της ελληνικής κυβέρνησης άλλαξε και ουσιαστικά.

Όλα τα επίσημα έγγραφα της απόφασης με την σφραγίδα του Ελληνικού κράτους και την υπογραφή του αρμόδιου αναπληρωτή διευθυντή βρίσκοναι στην διάθεση του Newpost.


σχετικα αρθρα