Ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο, προσάραξε τα ξημερώματα της Κυριακής, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στα βράχια ανοικτά του όρμου των Βατίκων, στον οικισμό Προφήτη Ηλία, στον Άγιο Νικόλαο Βοιών Λακωνίας.

Πρόκειται για το πλοίο «SAFFET BEY», τύπου RO-RO, με σημαία Τουρκίας, που κατά την προσάραξη στη βραχώδη ακτή προκάλεσε μεγάλο θόρυβο, αφού παρέσυρε βράχους από τον βυθό και έβγαλε τους κατοίκους του χωριού έξω από τα σπίτια τους, καθώς έφτασε λίγα μέτρα από τις αυλές τους.

Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, που έφτασε στο σημείο για παροχή συνδρομής με περιπολικό σκάφος, ενώ στο σημείο έπλευσε και το ρυμουλκό «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ».

Στο πλοίο, που ήταν έμφορτο και εκτελούσε δρομολόγιο από την Τεργέστη της Ιταλίας προς τον λιμένα Τσεσμέ της Τουρκίας, επέβαιναν 22 μέλη πληρώματος και τέσσερις επιβάτες, όλοι αλλοδαποί.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.