current views are: 9

5 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:22

Στα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μεταξύ των ισχυρότερων εταιριών της Ελλάδας που αποτελούν τα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας, εντάσσεται πλέον το ΙΕΚ ΑΚΜΗ μετά την βράβευσή του με την διάκριση DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2016.

Δημοσίευση 09:22’

Μεταξύ των ισχυρότερων εταιριών της Ελλάδας που αποτελούν τα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας, εντάσσεται πλέον το ΙΕΚ ΑΚΜΗ μετά την βράβευσή του με την διάκριση DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2016.

Μεταξύ των ισχυρότερων εταιριών της Ελλάδας που αποτελούν τα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας, εντάσσεται πλέον το ΙΕΚ ΑΚΜΗ μετά την βράβευσή του με την διάκριση DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2016.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε μια λαμπρή εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής του τόπου όπου συμμετείχαν πάνω από 450 εκπρόσωποι εκ των ισχυρότερων και υγιέστερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της χώρας. Το βραβείο παρέλαβε ο Σύμβουλος Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Βαγγέλης Ροδόπουλος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κο Ηλία Ξανθάκο.

Ο Όμιλος ΑΚΜΗ βραβεύτηκε για την εκπαιδευτική του αριστεία, το υψηλό επίπεδο υποδομών και εξοπλισμού καθώς και για την επιχειρηματική καινοτομία που τον ανέδειξαν στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη της χώρας. Στη σύντομη ομιλία του ο κος Β.Ροδόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «αποτελεί δέσμευση και πρόκληση για εμάς την δεύτερη γενιά του Ομίλου ΑΚΜΗ, να συνεχίσουμε το όραμα των προκατόχων μας και να διατηρήσουμε τον Όμιλο ΑΚΜΗ στην ηγετική θέση της ελληνικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Μία θέση που κατακτήθηκε με μεγάλη επιμονή, αφοσίωση και προσήλωση σε έναν και μόνο στόχο αυτόν της παροχής της υψηλότερης ποιοτικά εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Και αυτή η φιλοσοφία είναι που ανέδειξε τον Όμιλο ΑΚΜΗ στο υψηλότερο βάθρο όχι μόνο της ελληνικής εκπαίδευσης αλλά κυρίως της συνείδησης γονέων και σπουδαστών».

Μεταξύ των εταιριών που βραβεύτηκαν ως DIAMOND OF THE GREEK ECONOMY 2016 συγκαταλέγονται οι εταιρίες: ΔΕΠΑ, B2B Gaming Services, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΛΒΑΛ- VIOHALCO, COCA COLA – 3E, OTE – COSMOTE, BRISTOL, JANSSEN, ΜΕΤΚΑ, ELLAKTOR, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, JANSSEN, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – ΖΑΓΟΡΙ, ΟΛΥΜΠΟΣ, Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, ΕΖΑ, BMW HELLAS, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ AE, PHARMATEN, NOVARTIS HELLAS, VITEX, UNIPHARMA, POWER HEALTH, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, CELESTYAL CRUISES, BOEHRINGER INGELHEIM, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, DEMO ΑΒΕΕ, VIANEX, ELVIAL, CELESTYAL CRUISES, INTERCOMM FOOD, ΠΑΝΔΩΡΑ, ELPEN, VITAFARM, SABO SA, FANIS, TEMES SA, MITSIS HOTELS, ΦΑΙΑΞ κ.ά.

Στην εκδήλωση οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ανακοίνωσαν σημαντικά επενδυτικά σχέδια – ενδεικτική η δήλωση του εκπροσώπου της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim για νέα βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα με σκοπό εξαγωγές στο εξωτερικό – ενώ την ίδια στιγμή τόνισαν προς τους εκπροσώπους του πολιτικού προσωπικού της χώρας την ανάγκη να αρθούν τα εμπόδια των επιχειρήσεων και να κρατηθεί ζωντανό το τελευταίο κομμάτι της κοινωνίας που εξακολουθεί να παράγει υπεραξία στον τόπο.

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ο κύκλος της αβεβαιότητας, σταθεροποιείται το οικονομικό περιβάλλον, παρέχοντας και την απαιτούμενη ρευστότητα» αυτό δήλωσε η κυρία Έλενα Κουντουρά, Αν. Υπουργός Τουρισμού, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τις επιδόσεις σε αφίξεις και έσοδα που θα σημειώσει η χώρα το 2016, προσελκύοντας επίσης επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ ανακοίνωσε ότι προς το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλίας Ξανθάκος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αναφέρθηκε στους κλάδους προτεραιότητας του νέου αναπτυξιακού νόμου, ενώ τόνισε ότι το προσεχές διάστημα θα έρθουν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα βάσει τους νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις, για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και για την άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό με βάση τις οδηγίες του ΟΟΣΑ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και παρενέβησαν επίσης ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, πρώην υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών, ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος, πρόεδρος Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, διευθυντής του Τομέα Αναπτυξιακών Πολιτικών του ΣΕΒ.

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος Διός 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr | www.facebook.com/iekAKMIedu


σχετικα αρθρα